Werkgevers cao Hoveniers doen herzien eindbod

VHG heeft de vakbonden een herzien eindbod gedaan om alsnog te komen tot een gezamenlijke cao. CNV Vakmensen waardeert de stap van VHG en hoopt dat hiermee alle partijen betrokken blijven bij de cao. CNV Vakmensen hoeft dit herziene eindbod niet opnieuw aan haar leden voor te leggen, want het is beter dan het eerder geaccepteerde eindbod en zal uiterlijk 15 december definitief akkoord gaan met dit herziene eindbod.

VHG heeft de vakbonden donderdag 23 november een herzien eindbod gedaan voor de cao. De loonsverhogingen en de momenten waarop die worden gegeven blijven hetzelfde als in het eerder eindbod, namelijk:

  • 3% per 1 september 2023 (met terugwerkende kracht);
  • 3% per 1 januari 2024;
  • 2% per 1 juli 2024.

Ook de andere afspraken uit het eerder eindbod blijven staan. Maar de looptijd van die nieuwe cao wordt verkort van 18 maanden naar 15 maanden. Daardoor ontstaat er de mogelijkheid dat de volgende loonsverhoging na afloop van deze cao vanaf 1 oktober 2024 in zou kunnen gaan in plaats van per 1 januari 2025. Dat maakt het bod beter.

Gezamenlijke cao?

Wij zijn blij dat VHG de ruimte geeft om alsnog tot een gezamenlijke cao te komen. FNV gaat dit herziene eindbod aan haar leden voorleggen. Voor het CNV is het een wijziging die geen goedkeuring van leden vraagt, want het eerdere eindbod is al goedgekeurd en er wijzigt niets aan de loonsverhogingen en de momenten waarop die worden gegeven. Alleen de looptijd wordt korter en dat is alleen maar beter omdat een loonsverhoging in een volgende cao eerder zou kunnen ingaan. VHG heeft aangegeven dat dit herziene eindbod tot 15 december geldt. CNV Vakmensen hoopt dat de leden van FNV akkoord kunnen gaan met dit herziene eindbod. Zo niet, dan zal CNV per die datum wel akkoord gaan en definitief een cao sluiten, omdat een meerderheid van haar leden akkoord gaat met dit eindbod.

Blijf goed op de hoogte via de WhatsApp-groep

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat daar gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ).

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error