Voorwaarden tijdelijke ontheffing inhuur nachtploeg

In deze nieuwsbrief ontvangen jullie de uitwerking van het voorstel om tijdelijk een ontheffing te verlenen om een extra nachtploeg in te huren. Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen wordt dit voorstel op 20 juni tijdens de ledenvergadering in stemming gebracht.

Tijdelijke ontheffing onder strikte voorwaarden

Het is belangrijk dat leden het voorstel in de bijlage goed doorlezen. Het liefst houden we natuurlijk vast aan de cao en zien we geen extra inhuur. Maar op korte termijn lijkt dit de enige oplossing om te voorkomen dat er klanten in de woodpulp verloren gaan.

Als vakbonden hebben we gezegd dat een tijdelijke ontheffing bespreekbaar vinden onder voorwaarde dat Verbrugge daadwerkelijk meer medewerkers gaat aannemen in vaste dienst. In dit voorstel krijgen ze tot oktober 2024 de ruimte om een nachtploeg in te lenen. Tegelijkertijd zullen ze de komende 15 maanden 30 fte extra moeten werven. We willen dat er meer van onderop wordt opgeleid omdat de werkdruk nu te groot is en er komende jaren ook collega’s met pensioen gaan.

Graag benadruk ik nogmaals dat de stemming op 20 juni wordt bepaald door de aanwezige leden. Alleen de stemmen van aanwezige leden kunnen worden meegeteld, het is niet mogelijk om schriftelijk te stemmen.

Overzicht stand van zaken CAO 2.0

Tijdens de ledenvergadering van 20 juni worden de leden ook geïnformeerd over de stand van zaken in CAO 2.0. Dit is ter informatie, de stemming hierover volgt pas later dit jaar. Het schriftelijke overzicht van de stand van zaken CAO 2.0 ontvangen jullie in een nieuwsbrief zodat die stukken klaar zijn.

Met vriendelijke groet,
Mirjam van Leussen

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

M. 0628866597
E. m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error