Cao-overleg Verbrugge Terminals binnenkort van start

Onlangs is er overleg geweest met jullie werkgever en de vakbonden. De bedoeling was om de cao te "hertalen", wat begrijpelijker te schrijven. Uiteindelijk is afgesproken om binnenkort met de cao-onderhandelingen te starten en dan te kijken naar de teksten van de nieuwe cao.

Waarneming bestuurder

Johann Honders, bestuurder van CNV Vakmensen bij Verbrugge Terminals, is al een tijdje ziek. Hij wordt waargenomen door ondergetekende, Mirjam van Leussen. Ik ben op 26 september aanwezig geweest bij overleg tussen kaderleden en vakbondsbestuurders en bij het overleg met de directie.

De afspraak met de directie zou gaan over het herschrijven van de cao, dus een beter leesbare tekst. Gaandeweg het gesprek is afgesproken om meteen met de nieuwe cao aan de slag te gaan. Dat wil zeggen dat de directie met een nieuwe cao-tekst komt, daarin aangeeft wat de veranderingen zijn en waarom dat veranderd is. Daar zullen ook punten uit komen waarover onderhandeld moet worden. Zo kent de cao nu een automatische prijscompensatie en Verbrugge heeft aangegeven dat de voortzetting daarvan een uitdaging wordt. Zij hebben de huidige cao al opgezegd, dat betekent dat zij zaken willen veranderen.

Ledenvergaderingen

De cao loopt 31-12-2022 af. Dus willen we graag met jullie in gesprek over de voorstellen die we als CNV Vakmensen namens jullie gaan doen. Op 31 oktober willen we samen met de leden van het FNV-ledenvergaderingen houden. Dat zijn jullie zo gewend en samen staan we sterk.

Op 10 en 11 november staan er onderhandelingen met de directie gepland. Op 15 november willen we dan weer met de leden praten. Over de tijdstippen en de plaats van die ledenvergaderingen ontvangen jullie binnenkort meer informatie.

Ik ben op dit moment nog op vakantie, tot 17 oktober. Als je wilt mailen dan kan dat, maar daar zal ik dan na 17 oktober op reageren.
Wij hopen jullie op de ledenvergaderingen te ontmoeten!

Mirjam van Leussen
Bestuurder CNV Vakmensen
E m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error