Update onderhandelingen cao Welkoop

De onderhandelingen over de inhoud van een nieuwe cao voor Welkoop zijn in volle gang. Het doel is om per 1 mei 2024 een nieuwe cao Welkoop af te sluiten. In dit bericht lees je een korte update.

Tijdens de onderhandelingen is er voortvarend en goed gesproken over diverse onderwerpen, waarbij het borgen van een uitdagend salarisgebouw én de indexatie van het loon de belangrijkste onderwerpen waren. Hier hebben partijen grote stappen gemaakt.

Ook is er verder gesproken over de volgende onderwerpen: looptijd, duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling, vergoedingen en onder andere eerder stoppen met werken. Om tot een onderhandelingsresultaat te komen, zullen vakbonden en Welkoop volgende week nog eenmaal samenkomen.

Komende stappen

Naar verwachting bereiken we hopelijk volgende week een onderhandelingsresultaat. Dan werken we het volledige onderhandelingsresultaat met aanvullende afspraken in detail uit. Vervolgens leggen we het resultaat ter stemming voor, want de leden van de vakbonden hebben natuurlijk het laatste woord. We verwachten uiterlijk begin mei voor duidelijkheid te kunnen zorgen. 

Vragen?

Heb je nog vragen, laat het me weten. Je kunt ook reageren en de ontwikkelingen volgen op de cao-pagina.

Job Marskamp
Onderhandelaar CNV
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnv.nl