Al het nieuws

TCR: Beetje bij beetje meer duidelijkheid

Bijna twee weken geleden werden alle BV’s vallende onder de TCR-Group failliet verklaard. Inmiddels wordt duidelijk dat een aantal werkpakketten wordt overgenomen door verschillende werkgevers.

De nieuwe werkgevers nemen elk één van de contracten over van het failliete TCR. Tot nu toe horen wij dat de nieuwe werkgevers het huidige personeel een baanaanbod doen op basis van de huidige arbeidsvoorwaarden. Soms wordt, in lijn met de cao afspraken, niet gelijk een vast aantal contracturen gegarandeerd.

Overname delen OV en kleinschalig openbaar vervoer
Vandaag maakte de ondernemingsraad OR TCR Bus ook bekend dat er een overeenstemming is bereikt voor de overname van HWGO, Brabant- Noord, Oost en West en Limburg, alsmede het Kleinschalig openbaarvervoer HWGO, Brabant en Limburg. Uit de communicatie van de OR blijkt dat de familie Hage (oude eigenaar) samen met een ander bedrijf (Pauw) betrokken is bij deze overname. Ook valt te lezen dat minimaal 90% van de OV chauffeurs een contract zal worden aangeboden. Waarom aan de overige 10% geen contract wordt aangeboden wordt niet vermeld.

CNV Vakmensen verneemt graag wanneer u één van deze ongelukkige bent die geen contract aangeboden krijgt. CNV Vakmensen heeft kort na de faillissementsuitspraak aan de curator verzocht om te bedingen dat al het betrokken personeel bij een overname een gelijk baanaanbod krijgt van de nieuwe werkgever. Echter dit is een moreel appél en geen verplichting.

UWV Bijeenkomsten
Afgelopen dagen heb je een uitnodiging gehad van het UWV. Het is belangrijk om naar deze collectieve inschrijving te gaan. Het UWV neemt de betalingsverplichting over nu TCR failliet is. Mocht je nog onbetaalde declaraties hebben dan is dit ook het moment om die in te dienen.

CNV Vakmensen aanwezig
CNV Vakmensen probeert zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de UWV Bijeenkomsten. Zo kun je ter plekke terecht bij collega’s van het CNV wanneer u nog vragen heeft op het gebied van werk en inkomen.

Online community's
CNV Vakmensen heeft online community's voor o.a werknemers werkzaam in de sectoren taxi, openbaar vervoer en tour. Hier kun je je ervaringen delen, met (TCR) collega's in gesprek gaan en 24/7 je vragen stellen. Collega's van jou en experts van het CNV beantwoorden je vragen dan zo spoedig mogelijk.

Klik op jouw Je Achterban: TOUR - TAXI - OPENBAAR VERVOER 

CNV staat haar (nieuwe) leden bij!
Als lid van CNV Vakmensen heb je recht op juridische ondersteuning. Als je geen lid bent maar we nu lid wordt dan heb je recht op kosteloze juridische ondersteuning gerelateerd aan dit faillissement.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie (Regionaal CNV Bestuurder Zeeland & West-Brabant)
Agostino Di Giacomo Russo (Landelijk CNV Onderhandelaar Taxi)