Stand van Zaken: Estafettestakingen Tata Steel

De afgelopen dagen zijn er estafettestakingen gevoerd en daar krijgen wij als CNV Vakmensen verschillende reacties op. Prima actie, de eerste klap is een daalder waard. Maar ook, we gaan toch actievoeren? Wanneer dan? Het verschil zit hier in de locatie.
Gebeurt het een en ander bij jouw of in de buurt dan merk je daar van alles van op je werklocatie. Is dit nog niet het geval dan kan het zomaar zijn dat je niets van acties mee krijgt. Bijkomstigheid is ook nog dat veel medewerkers vanuit huis werken. Maar neemt u maar van ons aan dat we bezig zijn en vol op in actie zijn!

Daarom hierbij een overzicht wat er gebeurd is:

  • Woensdag 10 juni actie bij EVB met veel uitstraling naar andere bedrijfsonderdelen.
  • Donderdag 11 juni actie bij avondploegen Verzending
  • Vrijdag 12 juni in de ochtend Verzending en koud band ploeg.
  • Zondag 14 juni avondploeg HTM en TSP waarbij in de middag al afgeschakeld is.
  • Maandag 15 juni Loco en HTD onderdelen.
  • Dinsdag 16 juni en woensdag 17 juni gaan we actievoeren bij de dagdienst medewerkers.
Hierna komen er meer oproepen voor acties en indien nodig gaan we de acties uitbreiden en verder opvoeren.

Let op de aankondigingen, wees solidair en doe mee!

Punt van aandacht

Als je op dit moment thuiswerkt dan is het goed om als actievoerder toch naar het actiecentrum te komen in Velsen Noord aan de Grote Hout of Koningsweg 235 in Gebouw IJzersterk om het actieformulier in te leveren. U heeft een formulier ingevuld en wel thuis gekregen, neem dat mee!.

Wij werken in ons actiecentrum volgens de lijnen van de RIVM. Lukt dat niet dan meld je je als staker bij je werkgever, werk niet vanuit huis en stuurt het ingevulde formulier via de mail naar onderstaand mailadres.

Denk niet, het gaat mij niet aan mijn collega doet het wel. Het gaat ons allemaal aan:
Handen Af Van IJmuiden!

De acties gaan door en zullen steeds groter qua omvang worden
Wanneer gaat dit stoppen? Als er een resultaat behaald is waar de vakbonden van kunnen zeggen, dit gaan wij aan de leden voorleggen. Dat kan alleen als de directie op onze eisen ingaat en met ons daarover in contact treedt. Wij hebben echter op geen enkele wijze contact met de directie. Zij zwijgen in alle toonaarden net alsof staking en acties de normaalste zaak van de wereld is.

Peter Böeseken
Bestuurder CNVVakmensen
M. 0-651602043
E. P.Boeseken@cnvvakmensen.nl