Onderhandelingsresultaat Athora. Stem nu!

Na enkele spannende onderhandelingsrondes hebben wij op donderdag 22 februari een onderhandelingsakkoord bereikt. Graag horen wij dan ook of je instemt met dit resultaat. In deze nieuwsbrief staat de samenvatting hiervan en in de bijlage het volledige onderhandelingsakkoord.

Nadat de leden van zowel CNV Vakmensen als het FNV tegen het eindbod van Athora hebben gestemd is er veel gebeurd. Zoals je weet zijn er ledenvergaderingen georganiseerd en hebben de leden van beide vakbonden aangegeven voor een actietraject te zijn. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een petitie die erg goed ondertekent is Nadat we de petitie hadden aangeboden gaf Athora aan nog in gesprek te willen. Deze gesprekken hebben uiteindelijk tot onderhavig onderhandelingsresultaat geleid.

Athora heeft haar voorstel wat betreft het salaris namelijk flink verbeterd. Waar er in het eindbod sprake was van een loonsverhoging van 4,25% per 1 januari 2024, is er nu sprake van een loonbod van 4% + 100 euro structureel per 1 januari 2024. Daarnaast is de nadelige wijziging wat betreffende de loondoorbetaling tijdens ziekte geschrapt.

De belangrijkste afspraken in het kort:

 Looptijd

  • De cao loopt van 1 januari 2024 tot en 1 juli 2025

Loonsverhoging

  • Een verhoging van 4% + 100 euro structureel per 1 januari 2024
  • Een verhoging van 2,25% per 1 januari 2025

 Eenmalige uitkeringen

  • Zo spoedig mogelijk na ondertekening van de CAO ontvangen werknemers een eenmalige uitkering van € 500,- netto, bij de betaling van het maandsalaris.
  • Werknemers in dienst op 1 juli 2024 ontvangen een eenmalige uitkering van € 500,- bruto.
  • Werknemers in dienst op 1 januari 2025 ontvangen een eenmalige uitkering van € 500,- netto

Minimumloon

  • Het minimum uurloon voor Athora werknemers zal minimaal € 16 per uur bedragen. De bodem van schaal 5 en 6 zal daarom per 1-1-2024 minimaal € 2.496 bruto bedragen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

  • Aanvulling tot 100% van het wettelijke maximumdagloon bij geboorteverlof
  • Aanvulling tot 100% van het wettelijke maximumdagloon bij betaald ouderschapsverlof

De tekst van het onderhandelingsakkoord is toegevoegd als bijlage.

Advies aan CNV leden

CNV Vakmensen geeft een positief stemadvies aan de leden.

Dit verbeterd bod doet volgens het CNV recht aan het verlies van koopkracht dat de medewerkers van Athora hebben ervaren. Samen met de eenmalige uitkeringen en de secundaire arbeidsvoorwaarden zien we dit onderhandelingsakkoord als een mooi pakket voor de medewerkers van Athora.

Breng je stem uit

Kort na deze nieuwsbrief ontvang je een nieuwsbrief met de mogelijkheid om te stemmen. Je kan je stem uitbrengen tot en met woensdag 6 maart 2024.

Whatsapp groep Athora

Wil je up-to-date blijven over de ontwikkelingen bij Athora? Meld je aan voor de Athora whatsapp groep! Whatsapp mij op 0681920379 en ik zal je eraan toevoegen.
Dit zal mij en CNV Vakmensen helpen om jullie te kunnen vertegenwoordigen en snel te kunnen schakelen. Ook is het prettig om elkaar snel op de hoogte te kunnen houden bij eventuele ontwikkelingen.

De cao online

Iedereen kan meepraten op de cao-pagina Athora, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan, of vind deze via www.cnvvakmensen.nl/caos.

Vragen, opmerkingen, lid worden

Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug.  Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. 

Tossif Alvi
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8192 0379
E: t.alvi@cnvvakmensen.nl

Downloads