Nieuwsbrief Gezondheidsdienst voor dieren

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een nieuwsbrief van de vakbond hebben ontvangen. Daarom is het hoog tijd voor een update. In deze nieuwsbrief blikken we terug op het cao-proces, stel ik mij voor als nieuwe bestuurder en hebben wij een belangrijke oproep aan jullie. Lees daarom snel verder!

Cao resultaat

Op 29 november 2022 hebben de directie van de Gezondheidsdienst voor Dieren en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Het resultaat is aan jullie voorgelegd ter stemming en met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. Dat betekent dat er inmiddels een nieuwe cao geldt met een looptijd van 18 maanden.

In de cao is vastgelegd dat het salaris zal stijgen met 4% in januari 2023 en 2% in januari 2024. De salarisstijging van in totaal 6% is aan jullie toegekend per 1 januari 2023. Als het goed is hebben jullie dit al opgemerkt bij de salarisronde van januari.

Was je op 1 december 2022 in dienst bij de GD, dan is er ook een eenmalige uitkering aan jou betaald van € 600,- ter compensatie van de gestegen kosten.

Daarnaast is de eindejaarsuitkering verhoogd met 0,5%. De eindejaarsuitkering hebben jullie in december ontvangen. Indien blijkt dat de inflatie van oktober 2023 ten opzichte van oktober 2022 hoger is dan 6%, dan wordt de eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd met nog eens 0,5%. In het vierde kwartaal van 2023 stellen jullie directie en de vakbonden de inflatie vast.

Naast een salarisverhoging en een eenmalige uitkering voor de gestegen kosten, zijn er ook andere afspraken vastgelegd in de cao. Zo hebben partijen afgesproken dat het overwerk zoveel mogelijk wordt beperkt, kan een werknemer vanaf de AOW gerechtigde leeftijd doorwerken en is de consignatievergoeding verhoogd.

Nieuwe bestuurder voor de GD: Sharon van Boxmeer

Afgelopen periode was Peter de Ridder jullie vakbondsbestuurder. Jullie konden bij hem terecht met vragen over jullie werk of over de cao. Vanaf januari heb ik de werkzaamheden van Peter overgenomen. Vanaf nu ben ik jullie vaste aanspreekpunt bij vragen. Ik ben sinds april 2022 werkzaam bij CNV Vakmensen. Hiervoor heb ik een aantal jaren gewerkt als arbeidsrecht jurist. Ik kijk ernaar uit om jullie en het bedrijf de komende periode beter te leren kennen. In februari heb ik de GD bezocht en heb ik verder kennis gemaakt met jullie bedrijf. 

Het is belangrijk dat jullie meepraten over jullie arbeidsvoorwaarden

Via deze weg wil ik jullie bedanken voor jullie input tijdens het cao-proces. Zoals ik bij een aantal leden heb aangegeven tijdens het bedrijfsbezoek, is het belangrijk dat alle leden actief participeren in het cao-traject. Het gaat immers over jullie arbeidsvoorwaarden! Ik zal jullie daarom goed op de hoogte houden tijdens het cao-traject en jullie tijdig uitnodigen voor een ledenvergadering. Ik hoop op jullie betrokkenheid en komst. Heb jij op of aanmerkingen over het traject, dan hoor ik die uiteraard graag.

Ga met collega’s het gesprek aan over een CNV lidmaatschap

Via deze weg wil ik jullie oproepen om jullie collega’s enthousiast te maken voor de vakbond. Hoe meer leden, hoe groter de inspraak bij de cao-onderhandelingen. Jouw werkgever legt meer gewicht in de schaal dan jij alleen. Als groep kun je het evenwicht herstellen.

Ik wil jullie vragen om hierover het gesprek met jullie collega’s aan te gaan. Ik begrijp dat dit lastig kan zijn. Een makkelijk opening kan zijn door aan jouw collega de vraag te stellen of hij of zij al lid is. Het gesprek zal dan vanzelf op gang komen en jij kunt het belang en de voordelen van een lidmaatschap op een laagdrempelige manier uitleggen.


De voordelen van het lidmaatschap en de aanmeldlink vind je hier: Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen. Tijdelijk het eerste half jaar voor € 20,23.


Vind je het lastig om het gesprek aan te gaan, dan kun je ons benaderen zodat wij jou hierbij kunnen helpen.

Wij zoeken nieuwe kaderleden

Om op de hoogte te zijn van de ins en outs binnen de GD, is het belangrijk dat wij actieve leden hebben. Lijkt het jou leuk om nauw betrokken te zijn of om ons vakbondswerk bij de GD te versterken en heb je interesse in een vrijwillige kaderfunctie? Dan horen wij graag van jou! Je kunt je opgeven bij mij of bij Jill Ruitenberg. Het liefst zien wij dat alle afdelingen vertegenwoordigd zijn in een kadergroep.

Vragen of opmerkingen?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je ons benaderen op de werkvloer of telefonisch contact opnemen met de vakbondsbestuurder.

 

Mede namens Jill Ruitenberg,

Sharon  van Boxmeer,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 28 86 65 12
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error