Nieuwe cao: trek de beveiliger uit het moeras van de markt

Stop met uurtjes verkopen tegen de laagste prijs. Maak van beveiliging weer een vak van waarde. De beveiligingssector zit al jaren vast in het moeras aanbestedingen en lage tarieven. Trek het er uit. Dat is de boodschap die we namens onze leden hebben aan alle werkgevers en opdrachtgevers in de particuliere beveiliging. Voor de nieuwe cao hebben we voorstellen gedaan om het vak op een hoger niveau te krijgen.

Uiteraard een betere beloning, de huidige cao-afspraken erkennen en gezonde roosters. Dat zijn belangrijke punten in de voorstellenbrief die we afgelopen weken met onze leden en kaderleden hebben opgesteld. De voorstellenbrief voor een nieuwe cao is vorige week vrijdag aan de werkgevers gestuurd. Komende vrijdag beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De huidige cao loopt tot en met juni volgend jaar.

Belangrijke boodschap in de voorstellen is: meer waardering voor de beveiliger. De lonen van beveiligers staan al jaren onder druk vanwege ongereguleerde concurrentie op arbeidsvoorwaarden.  Dat komt door aanbestedingen, concurrentie tussen twee cao's, onenigheid bij werkgeversorganisaties en constant werken voor lage tarieven. De enige manier om die neerwaartste druk op de lonen tegen te gaan is: één goede cao die voor alle beveiligers geldt. En dat is ook de uitnodiging die we in onze voorstellen meegeven.

Aanstaande vrijdag hebben we de eerste gesprekken voor een nieuwe cao. Dat is spannend. Omdat er over de huidige cao-afspraken veel onhelderheid word geschapen door enkele werkgevers. Ongetwijfeld zal daar vrijdag ook over worden gesproken. De komende tijd zullen we onze leden zo veel als mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Onze onderhandelingsdelegatie bestaat, naast ondergetekende, uit jullie collega's Marcel de Wolff, Dave Storsbergen en Aad Hoogendoorn. Mijn collega Erik Maas en jullie collega-beveiliger Wim Wijdeven zullen op afstand de cao-onderhandelingen volgen en invallen als dat nodig is. Onze voorstellenbrief vind je in de bijlage.


Vriendelijke groet, Erik Honkoop

Onderhandelaar beveiliging namens de leden van vakbond CNV Vakmensen

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error