Medewerkersbijeenkomst Nunhems Netherlands

Wij willen jullie uitnodigen voor een medewerkersbijeenkomst met de vakbonden op donderdagochtend 26 oktober om 10.30 bij Nunhems, vergaderzaal Siem Boonen. De ruimte is gereserveerd van 10:30 tot 12:30 uur.

Reorganisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd naar aanleiding van de reorganisatie die bij Nunhems is afgekondigd. Wij zijn medio juni formeel door directie op hoofdlijnen geïnformeerd. Daaropvolgend hebben wij een melding Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO) ontvangen.

Wet Melding Collectief Ontslag

De Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO) is van toepassing als een werkgever voornemens is om binnen een tijdvak van drie maanden de arbeidsovereenkomsten van ten minste twintig werknemers te beëindigen. Wij hebben van Nunhems begrepen dat de directie haar uiterste best wil doen om medewerkers te herplaatsen, maar dat zal niet altijd lukken. In ieder geval is er sprake van een doorlopende sociaal vangnetregeling die samen met de OR tot stand is gekomen. Wij hebben destijds wel input geleverd.

Reorganisatieplannen

De OR van Nunhems heeft medio juni haar advies gegeven over deze reorganisatieplannen, waardoor het formele adviestraject conform de Wet Ondernemingsraden is afgerond. De medewerkers zijn medio juli geïnformeerd over hun boventalligheid status en zij hebben  waar het kon het herplaatstraject doorlopen. 

Medio oktober zal het duidelijk worden hoeveel medewerkers Basf/Nunhems helaas moeten verlaten. Wij kunnen ons voorstellen dat er in deze eindfase behoorlijk wat arbeidsrechtelijke vragen zijn over je rechten en plichten bij ontslag.

Bijeenkomst 26 oktober

Daarom hebben wij in overleg met directie en de OR van Basf/Nunhems deze bijeenkomst georganiseerd, waarbij zowel leden als niet leden van de vakbond welkom zijn.

Dus schroom niet, wij nodigen je van harte uit. Wij zullen middels een presentatie meer duidelijkheid geven over je rechten en plechten en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Waaronder ook de mogelijkheid van Loopbaanadvies via de Vakbeweging. Voor meer informatie kan je deze link gebruiken: https://devakbeweging.nl/  

Update cao traject

Tot slot zullen wij een korte update geven over de laatste stand van zaken van het cao traject Tuinzaadbedrijven. Wij beginnen namelijk op woensdag 11 oktober met de cao onderhandelingen. Kortom, wordt vervolgd.

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem contact op met Rémy Biesmans via r.biesmans@cnvvakmensen.nl

Rémy Biesmans
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2833 4284
E r.biesmans@cnvvakmensen.nl