Laatste nieuws rondom OV staking op 28 mei bij GVB

Vandaag diende het kort geding van de gemeente Velsen tegen de vakbonden rondom de landelijke OV staking op 28 mei bij de veerpont van het GVB in Velsen. De rechter heeft het CNV volledig in het gelijk gesteld. De staking gaat dus door! In deze nieuwsbrief het laatste nieuws omtrent de staking.

Kort geding gemeente Velsen
De gemeente Velsen had een rechtszaak tegen vakbonden aangespannen, omdat zij de staking van de ponten in Velsen wilde verbieden. Vanochtend diende de rechtszaak en heeft de rechter vakbonden gelijk gegeven. De 24 uursstaking bij de pont in Velsen gaat door en ook zij doen mee aan de staking bij het GVB. Die natuurlijk onderdeel is van de landelijke OV staking.

Morgen is het dus zover: landelijke OV staking
CNV Vakmensen roept al haar leden in het OV en dus bij GVB op, om het werk morgen op 28 mei neer te leggen voor  een goed pensioen. Staak jij mee? Dan is het belangrijk om er een leuke en gezellige dag van te maken.

Ook kan je aansprak maken op een stakingsuitkering. Je hebt een persoonlijk stakingsformulier van CNV Vakmensen gehad. Dat kan je door het invullen van dit formulier aanspraak maken op een stakingsuitkering. Marcel Hoitinga heeft namens CNV Vakmensen vorige week contact opgenomen met alle leden van CNV Vakmensen om afspraken te maken over het inleveren van het stakingsformulier. Heb je niets ontvangen? Laat het ons dan weten.

Contact?
Heb je vragen en/of opmerkingen over de stakingen? Dan kan je met Marcel Hoitinga CNV’er werkzaam bij het GVB contact opnemen. Je kan met mji contact opnemen per telefoon op het nummer 06 – 22 39 29 64 of per mail via s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl

Tot slot wil ik je morgen een leuke succesvolle actie toewensen. Laten we met z’n allen ons inzetten voor een goed pensioen!

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
M: 06 – 22 39 29 64