Handen af van de cao’s Vopak & Vopak Agencies

Bij deze willen wij jullie informeren over de uitkomsten van de ledenvergaderingen die CNV Vakmensen en FNV Havens hebben gehouden op dinsdag 4 oktober 2022. Tijdens deze drie bijeenkomsten hebben de leden bepaald of de cao’s van Vopak en Vopak Agencies aangepast moeten worden.

Openbreken cao
Afgelopen periode heeft de werkgever zijn best gedaan om jullie van de nodige informatie te voorzien via bijeenkomsten en nieuwsbrieven. Ook het inmiddels bekende “Vopak-vlogje” is niet onopgemerkt gebleven in de Rotterdamse haven.

De werkgever wil namelijk een oplossing hebben voor de stijgende loonkosten. Nu wij niet willen tornen aan de APC-afspraak wil de werkgever andere arbeidsvoorwaardelijke componenten, uit de huidige cao, ter discussie stellen en hier andere afspraken over maken. Dit betekent dat de werkgever de huidige cao wil openbreken.  

Ledenvergaderingen
De ledenvergaderingen van dinsdag jl. zijn zowel fysiek als digitaal druk bezocht. Tijdens deze bijeenkomsten hebben we stil gestaan bij de ontwikkelingen van afgelopen maanden. Ook hebben we het voorstel van de werkgever ten aanzien van de automatische prijscompensatie (APC) en het aanpassen van de cao uitvoerig met elkaar besproken. Ten slotte hebben CNV Vakmensen en FNV Havens het werkgeversvoorstel ter stemming voorgelegd aan de leden.

Afspraak is afspraak
Tijdens de bijeenkomsten hebben de leden unaniem besloten om de cao van Vopak en Vopak Agencies niet open te breken. Dat betekent dat de cao’s op geen enkel punt aangepast mogen worden. Inmiddels hebben wij de uitslag van de stemming met Vopak en Vopak Agencies gedeeld.

Ten slotte willen wij jullie bedanken voor jullie betrokkenheid en aanwezigheid bij de ledenvergaderingen.


Hanane Chikhi                                       Asmae Hajjari 
Bestuurder CNV Vakmensen                 Bestuurder FNV Havens