Allnex Nieuwsbrief

Ledenvergadering over de cao op 3 oktober!

Stand van zaken

Dinsdag 3 oktober hebben we een ledenraadpleging van CNV- en FNV-leden over de komende cao. Dat is nodig om het cao-traject tot een goed einde te brengen. Want wat is het bod en wat is de stand van zaken?

Wel, het bod van jullie werkgever is te laag: het management biedt 4% structureel en eenmalig €1.500,00 bruto voor het jaar 2024. Dat bod is voor ons – en voor de FNV – niet voldoende om aan jullie voor te leggen.

Op 12 september 2023 hebben we overleg gehad over jullie CAO. Gisteren zijn jullie geïnformeerd door middel van een gezamenlijke nieuwsbrief van de onderhandelingsdelegatie. De onderhandelingen zijn zeker niet onaangenaam, maar in de loop van deze dag werd duidelijk dat het loonbod dat jullie werkgever biedt ver af ligt van het mandaat dat jullie ons gegeven hebben. 

Gezamenlijke ledenraadplegingen

In dit cao-traject trekken de vakbonden (FNV en CNV) samen op. Daarom organiseren we gezamenlijke ledenraadplegingen om te vragen waar grenzen moeten liggen. Voor een eindbod is het nog te vroeg, maar vraag en aanbod liggen zo ver uit elkaar dat partijen in schorsing uit elkaar gegaan zijn. Ook de werkgever zal het senior management raadplegen.

Laat het duidelijk zijn: dit moment in de onderhandelingen is van kardinale betekenis. Daarom is het belangrijk dat jij als vakbondslid bij de ledenvergadering bent en meepraat en meebeslist. De bijeenkomsten voor vakbondsleden worden gehouden op dinsdag 3 oktober 2023:

  • Sessie 1, aanvang 12.30 tot 13.30 uur, in de kantine.

  • Sessie 2, aanvang 14.00 tot 15.00 uur, in de kantine.

Kom dus naar de bijeenkomst! En laat horen wat er volgens jou nu moet gebeuren voor jullie nieuwe cao. Collega’s die geen vakbondslid zijn mogen wel komen als ze alsnog CNV-lid worden (zelfs al doen ze dat pas aan het begin van de ledenvergadering).

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Peter Passier en Rinke de Ridder, kaderleden

Leon van der Elsen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8141 9158
E l.vanderelsen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error