Aankondiging reorganisatie Solidus

Afgelopen maandag is een grote reorganisatie aangekondigd en ondermeer de vestiging in Hoogkerk gaat sluiten. als bonden zijn we geïnformeerd, maar we gaan eerst met de kaderleden in overleg.

Aankondiging reorganisatie

Afgelopen maandagmiddag heeft je werkgever mij geinformermeerd dat de fabriek in Hoogkerk volgend jaar gaat sluiten. Gelijktijdig met de mededeling aan jullie zijn we als bonden geinformeerd. We hadden liever gezien dat we eerder betrokken waren. Dus eerlijk gezegd zijn we wel verrast. De OR is net voorafgaande aan de mededeling geinformeerd. Je werkgever is tot dit besluit gekomen omdat het al langer lastig is om de volumes op peil te houden voor onder andere massiefkarton en er eigenlijk al het hele jaar sprake is van een zeer zware dip. Met tijdelijke maatregelen heeft je werkgever geprobeerd het uit zingen tot er nieuw perspectief zou komen. En dat is niet gekomen.

Zware klap voor jou

Ik kan me goed voorstellen dat dit bericht zwaar bij je is binnengekomen en dat het echt even heftig is. Als je al je energie hebt gegeven voor je werk moet je van deze mededeling echt even bijkomen. Ik realiseer me goed dat je allerlei vragen zult hebben. Misschien wel over hoe het verder in zijn werk gaat of wat je rechten en plichten zijn, ook heb je misschien wel vragen over ed zoektocht naar nieuw werk. Zoek elkaar als collega's op en praat met elkaar. Stel je vragen gerust ook aan mij.

Hoe nu verder...

Nu breekt een tijd aan van grote onzekerheid voor je en tegelijk en is het belangrijk dat we de tijd nemen om te zorgen voor goede afspraken voor je in een Sociaal Plan en daarnaast moeten we ook nog nadenken over vernieuwing van de cao. Ik zal eerst aanstaande donderdag met de kaderleden van het CNV om tafel. Dat gesprek hebben we in Hoogkerk. Als bijlage bij deze nieuwsbrief zit ook een uitgebreidere nieuwsbrief die ik samen met de FNV heb gemaakt. Met de kaderleden zul ik ook overleggen over bijeenkomsten De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het proces rondom de reorganisatie en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je. 

Tot snel! 


Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 81 41 91 61
E n.rook@cnvvakmensen.nl

Downloads