Cao-voorstellen Zeeland Refinery 2019

De conceptvoorstellenbrief die ik in mei naar jullie gestuurd heb, is in samenspraak met de kaderleden door mij definitief gemaakt. Op basis van jullie reacties zijn er ook nog een paar punten die door mij besproken gaan worden tijdens de onderhandelingen.

Eén van die punten betreft ouderenbeleid, het gezond langer door kunnen werken. Iedereen moet langer doorwerken. Hoe kan dat op een gezonde en verantwoorde manier?

Een ander punt dat een paar keer genoemd is, is dat het onderwerp Wajongeren geen cao-onderwerp is maar een zaak tussen ZR en overheid. Vorig jaar heb ik al gemeld dat dit een punt is uit het sociaal akkoord uit 2013. Dit is dus een afspraak tussen werkgevers en vakbonden vandaar dat dit punt ook nu weer is opgenomen in de voorstellenbrief.

In de bijlage treffen jullie de definitieve voorstellenbrief aan. De voorstellen zijn vandaag eveneens naar jullie werkgever gestuurd. De eerste datum voor de onderhandelingen is 17 september aanstaande. Voor 17 oktober staat een volgende ronde gepland.

Uiteraard houden wij jullie, na elke ronde, van de stand van zaken van de onderhandelingen op de hoogte!

Mede namens de kaderleden,

Piet Verburg
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Bijlage: cao-voorstellenbrief 2019

 

Downloads