Uitslag stemming Ebitda

Twee weken geleden hebben wij jullie naar jullie mening gevraagd met betrekking tot de invulling van RAB en EBITDA vanaf 2019.
Van de drie opties die Nouryon aan ons heeft voorgelegd, hebben jullie met een zeer grote meerderheid voor optie drie gekozen.  RAB- en EBITDA-regeling worden hierbij vervangen voor een vaste 13e maand (cao 1) en STI (cao HP). Alle cao-1 medewerkers (medewerkers in de salarisgroepen A tot en met K en 11 tot en met 18) krijgen elk jaar een 13e maand uitbetaald, ongeacht het bedrijfsresultaat. Dit komt neer op een vaste bonus van 8,33% (de ploegentoeslagen verlofcompensatietoeslag, persoonlijke en eventuele regionale toeslagen (Botlek) worden in deze berekening meegenomen).

Bij deze optie geldt dat cao-HP medewerkers (salarisgroepen 54 tot en met 61) gaan deelnemen aan de internationale Short Term Incentive regeling. Bij een “at target”-resultaat bedraagt voor hen de uitkering 8%, de uitkering kan bij uitstekend resultaat en het behalen van de (persoonlijke) performance doelstellingen oplopen tot 13,6%. In deze optie komen zowel de RAB- als de  EBITDA-regeling te vervallen (zowel voor cao 1 als voor cao HP).

Wij hebben de uitslag van deze stemming inmiddels aan jullie directie doorgegeven; daarmee is het cao-akkoord definitief een feit.
Ik ga ervan uit jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl