Nouryon: Breng nu je stem uit

Vorige week hebben wij in een 4-tal informatiebijeenkomsten het onderhandelingsresultaat van 12 december 2023 nader toegelicht. Een resultaat waarbij het gaat om het totaalpakket, dus ook een sociaal plan, een RVU (bedrijfs -AOW) , een 80-90-100 regeling en een nieuwe cao.

Wij denken dat we door het pakket aan afspraken de inflatieachterstand van de afgelopen cao in belangrijke mate hebben kunnen compenseren. De gecombineerde afspraken rondom het loon, een nominale en een procentuele verhoging, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. De lagere loonschalen ontvangen daardoor een hogere loonsverhoging dan de hogere loonschalen; een effect waar wij als vakbond gezien de hoge inflatiecijfers, voor deze cao volledig achter staan

Stemming seperaat door leden

Wij dringen erop aan dat je je stem uitbrengt, ongeacht of je voor of tegen bent; maak gebruik van je stemrecht omdat je vakbondslid bent. Jij hebt het voor het zeggen. Leden van CNV Vakmensen krijgen hierna seperaat een nieuwsbrief toegestuurd waarin zij met een unieke code hun stem kunnen uitbrengen. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 31 januari 2024. Op 2 februari zullen wij de uitkomst bekend maken. Zolang de vakbonden de uitkomst nog niet bekend hebben gemaakt, is er nog geen sprake van een cao en zal de loonsverhoging nog niet betaald worden. Maak hierbij ook gebruik van de toelichtingsmogelijkheid om zo nog beter zicht te krijgen op jullie mening. Voor degene die het resultaat niet meer paraat hebben, klik dan hier.  Heb je de rekensheet niet meer paraat, klik dan hier.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar bedenk wel dat als je tegen stemt, we binnenkort weer bij jou terugkomen voor een  vervolgtraject. Tegenstemmen en niets doen zal geen verandering in het resultaat teweegbrengen.

Ontvangt je collega geen bericht?

Ik krijg berichten dat niet alle leden, onze mailingen ontvangen. Ken jij een collega waar dit gebeurt? Wijs hem/haar dan op MIJN CNV, waar iedereen zijn gegevens kan inzien en eventueel aanpassen. Vaak klopt een mailadres niet of heeft iemand zich niet aangemeld voor nieuwsbrieven over een cao, dan ontvang je namelijk ook niets. Of check de spam, je kan je collega ook naar mij verwijzen.

Mede namens Jan Admiraal VMHP en Monique Daamen FNV,

Tamara Westerink
M: 06 5120 2991
t.westerink@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error