Nieuwsbrief: Advies inzake verhuizing Nouryon Arnhem en verplichting om op kantoor te werken

Op 7 december 2021 is er vanuit jullie directie gecommuniceerd over aanvullende maatregelen vanwege de sluiting van kantoor Arnhem. De directie verzoekt aan iedereen om in een gesprek met jouw leidinggevende al aan te geven van welke optie jij gebruik zou willen maken. Wij willen jou en je collega’s middels deze nieuwsbrief een advies geven. Lees verder en deel deze nieuwsbrief op jouw afdeling met de mensen die hiermee te maken hebben of krijgen.

Adviesaanvraag
De directie Nouryon geeft aan dat zij “onder voorbehoud” van afronding van het OR-overlegproces aanvullende woon-werkmaatregelen hebben getroffen voor collega’s werkzaam op locatie Arnhem die op termijn gaan verhuizen naar een kantoor te Amersfoort of Amsterdam. Het bijzondere is dat op moment van verzenden van het bericht van de directie er geen adviesaanvraag lag. Dus over welk overlegproces hebben zij het? Gelukkig heeft de OR inmiddels wel een adviesaanvraag ontvangen. Zij gaan zich hierover beraden en nadenken over een advies.

Advies van de vakbonden
Als vakbonden staan wij achter het advies van de OR om niet in te gaan op de door Nouryon voorgestelde opties, totdat het adviestraject is afgerond. Dit hebben wij al eens eerder gecommuniceerd en dit advies staat nog steeds. Wees ervan bewust dat op het moment jij individueel besluit om wel in gesprek te gaan, jij de positie van de OR verzwakt. De OR is heeft dan te maken met een voldongen feit en kan verdere afspraken met de directie over de gevolgen van de sluiting vergeten. De directie zal dan zeggen: “we hebben het toch al geregeld met iedereen”. Doe dit dus niet. Verder vinden wij dat de directie onrechtmatig bezig is met het uitvoeren van de bedrijfssluiting, nog voordat een advies is ingediend bij de OR. De omgekeerde wereld.

Persbericht: verplicht werken op kantoor
Vandaag hebben wij als vakbonden gezamenlijk een persbericht verzonden over het bericht dat Nouryon haar kantoorpersoneel verplicht om minimaal 3 dagen per week op kantoor te werken. Ondanks de maatregelen van de overheid die het dringende advies geeft om  thuis te werken en alleen naar kantoor te gaan indien noodzakelijk. Een kwalijke zaak vinden wij. Op vragen die wij hierover gesteld hebben, hebben wij niets vernomen. Zelfs niet toen we hadden aangegeven dat we dan genoodzaakt zouden zijn om een melding te doen bij de arbeidsinspectie (ministerie SZW). In de bijlage onderaan deze mail vinden jullie het persbericht. Dit persbericht is inmiddels landelijk opgepakt door nu.nl, de volkskrant, BNR Radio, NRC, etc. Wij hopen dat dit Nouryon beweegt om hun standpunt te wijzigen.

Wij hopen jullie hierbij op de hoogte te hebben gebracht. Bij vragen kun je contact opnemen met jouw vakbondsbestuurder.

Vriendelijke groet,

Souleiman Amallah
Bestuurder CNV Vakmensen
0620522211
s.amallah@cnvvakmensen.nl

Downloads