Onderhandelingsresultaat cao Nouryon

Na meerdere bijeenkomsten, diverse schorsingen en rekenexercities is er dinsdag 12 december een voorlopig onderhandelingsresultaat bereikt bij Nouryon. Omdat de gemaakte afspraken over het mandaat van de werkgever heen gingen, gaven zij donderdag 14 december pas groen licht voor de gemaakte afspraken. Deze worden nu uitgewerkt en op papier gezet.

Hierbij treffen jullie alvast de afspraken op hoofdlijnen aan.

Hoofdlijnen van het cao-resultaat

  • Looptijd: 24 maanden
  • Loon: In januari 2024 ontvang je al een eenmalige uitkering van € 500 euro netto*. Daar bovenop wordt in april het bruto jaarsalaris collectief verhoogd met € 2.750,00 en in juli met 4,5%
  • In 2025 wordt het bruto jaarsalaris collectief verhoogd met € 500,00* bruto + 3,5%. 
    Daarnaast krijgen cao-medewerkers nog een jaarlijkse salarisherziening op basis van de eindjaarsbeoordeling. Die verhoging ligt tussen de 2.5% en 6% per jaar.
  • Per april 2024 worden de jaarsalarissen structureel verhoogd met €2750,-. Per juli 2024 een structurele loonsverhoging van 4,5%. Ter compensatie van het feit dat de lonen pas in april gaan stijgen ontvangt iedereen in januari een eenmalige netto uitkering van €500,- (naar rato voor parttimers). Per april 2025 worden de jaarsalarissen structureel verhoogd met €500,-. Per april 2025 een structurele loonsverhoging van 3,5%. In april worden eerst de schalen verhoogd en dan volgt direct daarna een verhoging van het percentage. Wat dit betekent voor jouw loon kun je hier terugzien. Voor de salarisgroepen MM3 en MM4 gaat de totale STI van 8% naar 9% bij prestatie 'on target'.
  • RVU/Bedrijfs-AOW:  Deze wordt voortgezet tot aan het huidige wettelijke maximum. Te weten: 31 december 2025.
  • Sociaal plan:  De van werk naar werk-periode gaat naar 3 maanden. De aanzeggingstermijn wordt 1 maand. Er komt een outplacementbudget in het sociaal plan met enkele aanpassingen. Dit is een voordeel voor mensen die eerder dan 6 maanden willen vertrekken als ze boventallig zijn. Het belangrijkste is dat de vergoeding naar de wettelijke transitievergoeding gaat met een correctiefactor van 2.0. Het sociaal plan krijgt een looptijd van 24 maanden. De maximale vergoeding blijft €200.000.
Naast bovenstaande afspraken is er nog meer afgesproken. Dat wordt nu uitgewerkt.                  

Hoe nu verder?

Volgende week ontvangen jullie de complete lijst aan afspraken. In de week van 15 januari worden er een aantal Teams-bijeenkomsten georganiseerd om nadere uitleg te geven. Na de online-bijeenkomsten komt er een nieuwsbrief met de mogelijkheid om te stemmen over het resultaat.

Onderhandelingsdelegatie

De onderhandelingsdelegatie is van mening dat er een totaalpakket is uitonderhandeld. We kwamen van ver. Wij denken ook dat we gelet op de dalende inflatie (zie de rekensheet) de achterstand die jullie hebben opgelopen, niet helemaal maar wel aanzienlijk, hebben kunnen inhalen. En als je de andere afspraken meeneemt, komen we uit op een acceptabel resultaat. Maar uiteindelijk zijn het de leden die daar hun oordeel over mogen geven.

Mede namens Jan Admiraal VMHP en Monique Daamen FNV,

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2991
E T.Westerink@cnvvakmensen.nl

Aan bijgevoegde rekensheet kunnen geen rechten ontleend worden.

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error