Nouryon, afdeling Projects en Engineering

Afgelopen woensdag hebben wij voor de 3e keer overleg gehad met Nouryon en Worley in verband met de overname door Worley van de P&E activiteiten. Het resultaat daarvan tref je bijgaand aan.
Inzake pensioen kunnen wij je berichten dat wij nog studeren op de juistheid van deze informatie. Met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden/overgangsprotocol kunnen wij je laten weten dat wij het aanbod van Worley als uiterst mager kwalificeren, omdat er geen enkele garantie wordt gegeven op continuering van huidige arbeidsvoorwaarden na afloop van cao en sociaal plan. Immers, het idee is volgens Worley dat na afloop van cao en sociaal plan de OR aan het werk wordt gezet om naast hun normaal betaalde werkzaamheden, twee complete arbeidsvoorwaardenreglementen te integreren/harmoniseren.

Daarnaast zal in de toekomst de OR het voortouw moeten nemen met het verdere onderhoud van de cao en het realiseren van eerlijke loonsverhogingen. Zij kunnen zich daarbij laten bijstaan door een vakbondsdeskundige.
Dit is niet in lijn met onze visie, namelijk de OR doet hetgeen er in de Wet op de Ondernemingsraden is vastgelegd, vakbonden houden zich bezig met cao en pensioen. Vakbonden worden door Worley dus feitelijk uitgerangeerd. In het normale overleg tot op heden, komen wij aldus niet verder dan bijgaand aanbod.

Op dinsdag 15 oktober aanstaande zal er om 13.00 uur een bijeenkomst worden gehouden op locatie Nouryon Arnhem (Velperweg) voor alle vakbondsleden en betrokken werknemers. Uiteraard kunnen alleen leden hun stem uitbrengen.

Omdat wij niet exact weten in hoeverre jij als CNV-lid bij de afdeling P&E betrokken bent, sturen wij dit bericht voor alle zekerheid naar alle leden. Op deze manier verwachten wij niemand uit te sluiten van stemmogelijkheid aanstaande dinsdag.
Per e-mail stemmen kan natuurlijk ook door middel van een e-mail met je naam en lidmaatschapnummer te sturen naar: a.bot@cnvvakmensen.nl

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Bijlagen:
- Overgangsprotocol (concept)
- Union response letter
- Pensioen Nouryon - sessie 30 sept.

Downloads