Vooraankondiging ledenraadpleging Forbo Flooring

Eind van dit jaar loopt de huidige cao voor Forbo Flooring af. In aanloop naar de onderhandelingen willen we graag met jullie in gesprek over de voorstellen voor de nieuwe cao. Dat willen we doen tijden de ledenraadplegingen op 2 november aanstaande. Je ontvangt binnenkort ook nog een korte enquete op basis waarvan een concept voorstellenbrief wordt gemaakt en die zullen we ook dan bespreken.

LOONEIS BONDEN BEKEND
FNV en CNV hebben inmiddels hun algemene looneis bekend gemaakt. Bij beide vakbonden zie je dat maatwerk belangrijk is, dat de automatische prijscompensatie nog steeds hoog op het verlanglijstje staat en dat er gekeken wordt naar inflatiecorrectie en de mate waarin die al gerealiseerd is. De bonden willen het volgende als het om je loon gaat:

FNV zet in op een loonsverhoging tussen de 5 en 14% en wil bovendien het minimumloon snel naar 16 euro brengen omdat iedereen in Nederland een leefbaar loon moet verdienen. Over de FNV looneis lees je hier meer: FNV looneis 2024 - FNV

CNV vraagt tussen de 4 en 10% en tussen de 50 en 100 euro nominale verhoging. Je leest alles over de CNV looneis hier: CNV-inzet voor komend jaar aan cao-tafel: tot 10% loonsverhoging - Nieuws | CNV (cnvvakmensen.nl)

TEGENVALLENDE CIJFERS
Sinds corona loopt de omzet van Forbo Flooring hard terug. Er is minder vraag, mede als gevolg van de stagnatie in de bouw en dat wordt gemerkt op de wereldwijde linoleum markt. Aan de andere kant is binnen jullie concern “minder winst” nog steeds heel veel geld. En dan is het ook nog zo, dat loonmatiging de wereldwijde linoleummarkt niet doet groeien. De cijfers trekken er niet direct van aan en de verkoop verbeterd er niet enorm door. In de achterliggende jaren is het zelden de loonstijging geweest die tot prijsverhoging product heeft geleid. Het is vooral het verlangen naar winst geweest, wat de prijs van linoleum en marmoleum deed toenemen.

UITNODIGING 2 NOVEMBER
We willen graag met jullie spreken. Daar maken we tijd voor. Op 2 november is er een vakbondsbijeenkomst voor vakbondsleden van FNV en CNV. Niet-leden (toekomstige leden zeg maar), zijn ook van harte welkom om te komen horen wat er in de voorstellenbrieven kan komen te staan.

Je kan 2 november terecht in de Expo op deze tijden:

· 13:00 – 14.00 uur
· 14.15 - 15.15 uur
· 16.00 – 17.00 uur
· 21.00 – 22.00 uur
· 22.15 - 23.15 uur

STEMMEN VOOR LEDEN
Voor de goede orde: als er over de voorstellenbrief gestemd moet worden, dan is het woord enkel aan de vakbondsleden (zorg er dus voor dat je je vakbondspasje even meeneemt, of ter plaatse lid wordt).

MAAK JE COLLEGA LID

En verder hebben we vorig jaar gezien wat vakbondsleden samen kunnen bereiken. We hopen dat het deze keer niet zover hoeft te komen, maar zijn wel van mening dat vakbondslid worden toch heel verstandig is.

Schrijf daarom je collega’s in als lid van FNV of CNV. SAMEN STERK!

 

Hartelijke groet,

Onderhandelingsdelegatie CNV                             Onderhandelingsdelegatie FNV   

Pieter Alberts                                                            Ronald Besse    
Kitty Hoogland                                                         Jolanda Denekamp                                                  
Hank Oomkes                                                           Yolanda Reus  

m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
t: 06-51 60 20 57                                                    

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error