Forbo Novilon en Forbo Flooring | grote meerderheid stemt in met cao-afspraken

Voor zowel Forbo Flooring als voor Forbo Novilon hebben de leden hun stem laten horen en in meerderheid aangegeven in te stemmen met het cao-resultaat. De cao wordt dus ondertekend door CNV vakmensen.

Uitslag positief

Op 7 en 13 februari hebben de gezamenlijke vakbonden informatiesessies gehouden bij zowel Novilon als bij Flooring en afsluitend hebben we nog een digitale sessie gehouden. De opkomst bij deze sessie was wat wisselend. Aansluitend hebben jullie als leden de mogelijkheid gehad je stem uit te brengen. Fijn dat jullie dat hebben gedaan in grote getale. De uitslag is heel duidelijk en laat zien dat jullie met een grote meerderheid voor het resultaat zijn. Bij beide cao's zijn de leden die gestemd waren unaniem voor. Nu is er dus sprake van een cao.

Het vervolg

Nu er sprake is van een cao kan gewerkt worden aan nieuwe teksten voor de cao. Als de teksten rond zijn zullen we deze met jullie delen. De cao is voor een termijn van 12 maanden afgesproken en inmiddels hebben we ook alweer afspraken gemaakt voor het proces voor de cao 2025. Je kunt dus nu alvast nadenken over wat je belangrijk vindt om straks in te brengen.

Kaderleden

Voor CNV Vakmensen is het belangrijk dat er kaderleden zijn, alleen dan kunnen we goed functioneren. In ieder geval bij Novilon hebben we behoefte aan uitbreiding van de kadergroep. Als jij er benieuwd naar bent en misschien wel eens wilt doorpraten of deze rol iets voor je is, neem dan gerust contact op met Niels Rook  (06 8141 9161). 

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven of op anderen en je vraag stelllen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Ga naar de cao-pagina Cao Forbo Novilon | CNV Vakmensen of naar de pagina van Forbo Flooring: Cao Forbo Flooring 

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij Forbo Novilon en Forbo Flooring.

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod.
Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden €24 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven naar www.cnv-ledenwerven.nl 

En verder..

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je. 

Tot snel!

Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8141 9161
E: n.rook@cnvvakmensen.nl