De ontwikkelingen in het pensioenoverleg met jullie werkgever Forbo

Landelijk gaat het pensioenstelsel ingrijpend veranderen. Over de toekomstige pensioenregeling bij Forbo zijn wij in overleg met jullie werkgever. Graag nemen wij jullie mee in de recente ontwikkelingen.

Overleg met jullie werkgever
In het overleg met jullie werkgever nemen deel de vakorganisaties en kaderleden, het pensioenfonds, de werkgever en de OR Eurocol, allen ondersteund door adviseurs. Volgend jaar moeten we er over de nieuwe pensioenregeling met elkaar uit zijn. Er zijn diverse pensioen-overleggen geweest. Tot nu toe zonder echt een positieve stap vooruit.

Belangrijk voor de toekomstige pensioenregeling is de keuze tussen een solidaire- of een flexibele pensioenregeling. Hierover kwamen we nog niet veel verder. Echter 5 december jl. is er weer een overleg geweest waaruit we hoop putten voor een positieve afloop.

Partijen hebben concreet uitgesproken waar de pijnpunten zitten. Zo gaf de werkgever aan dat er een mooie premie voor pensioen wordt uitgegeven maar dat ze liever niet een verdere verhoging van het pensioenbudget wil. Eurocol gaf aan te hechten aan keuze mogelijkheden in het nieuwe stelsel. Voor vakorganisaties is solidariteit belangrijk. Na dit te hebben uitgesproken bleken partijen bereid elkaar toezeggingen te doen.

De voorkeur van vakorganisatie is een solidaire regeling
Vakorganisaties hebben de voorkeur voor een solidaire regeling. Deze voorkeur werd ook aangegeven bij de ledenraadpleging en ondersteund in de gesprekken met kaderleden.
Rekening houdend met de pijnpunten van alle betrokken partijen lijkt het er nu op dat we met elkaar een solidaire regeling gaan krijgen in het nieuwe stelsel. Eventuele risico’s worden dan gedeeld met alle (oud) werknemers en gepensioneerden binnen Forbo. Zodat pech en geluk situaties worden voorkomen.

Vervolg
Afgesproken is dat er een verdere verdieping gaat plaatsvinden. We gaan kijken hoe we met een solidaire regeling geen stijging krijgen van het budget en ook gaan we voor Eurocol een verdieping maken van de mogelijke keuzebehoefte.

Zodra er verdere ontwikkelingen zijn brengen we jullie hiervan weer op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hank Oomkes CNV
Onderhandelaar CNV Vakmensen

m: hoomkes@cnvvakmensen.nl


Deze zelfde nieuwsbrief is ook naar de leden van FNV gestuurd net als de leden bij Novilon.