Mooi onderhandelingsresultaat Cao Welkoop

Op 29 juni hebben vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao bij Welkoop. Vakbonden hebben een mooie loonafspraak gemaakt en daarbij krijgen werknemers meer tijd en ruimte om binnen hun werkzaamheden bezig te zijn met hun ontwikkeling.

De afgelopen maanden hebben vakbonden onderhandeld over een nieuwe cao bij Welkoop. De onderhandelingen hebben wat vertraging gehad vanwege een coronabesmetting in een van de onderhandelingsdelegaties. Dit heeft een goed resultaat niet in de weg gestaan. De onderhandelingen hebben dan uiteindelijk tot gevolg gehad dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt tussen CNV Vakmensen, FNV Handel en Welkoop wat we positief aan jullie voorleggen. Aan het eind van deze nieuwsbrief vragen we je je stem uit te brengen over dit resultaat. Hieronder vind je kort de belangrijkste onderwerpen. Het volledige onderhandelingsresultaat vind je in de bijlage

Loon
We hebben een mooie loonsverhoging met jullie werkgever kunnen afspreken. De salarisschalen 0 (BBL) tot en met 3 en de feitelijk betaalde salarissen in deze schalen worden als volgt verhoogd:
- per 1 juli 2021: 60 euro bruto per maand / 55,38 euro bruto per periode bij 21 jaar en ouder;
- per 1 mei 2022: 60 euro bruto per maand / 55,38 euro bruto per periode bij 21 jaar en ouder.
Wanneer je deze bedragen omrekent naar procenten krijgen de salarisschalen 0 en 1 een loonsverhoging van 7% in twee jaar, loonschalen 2 en 3 krijgen er 6,7% en 6,5% bij in twee jaar. In de loonschalen 0 t/m 3 zitten veruit de meeste werknemers van Welkoop.

De salarisschalen 4 tot en met 8 en de feitelijk betaalde salarissen worden als volgt verhoogd:
- per 1 juli 2021: 2,3%;
- per 1 mei 2022: 2,3%. 
Dit komt neer op een loonsverhoging van 4,6% voor twee jaar. De Jeugdschalen worden aangepast volgens de bestaande verhoudingen. De looptijd van de cao is twee jaar namelijk van 1 mei 2021 tot 1 mei 2023.  Vakbonden zijn tevreden met de behaalde loonsverhoging iedereen gaat er op vooruit en zeker de werknemers in schaal 0 t/m 3 krijgen een flinke verhoging.

Persoonlijke ontwikkeling
Welkoop investeert doormiddel van de Welkoop Academie in de ontwikkeling van medewerkers. Uiteraard vinden vakbonden dat een goede ontwikkeling belangrijk is, echter vinden we het ook belangrijk dat medewerkers daar ook voldoende tijd en ruimte voor krijgen. Daarom hebben we afgesproken dat medewerkers 2 dagen per jaar toegekend krijgen voor het volgen van online kennis- en vaardigheidstrainingen via de Welkoop Academie.

Overige gemaakte afspraken
Daarnaast hebben we nog afspraken gemaakt over de extra beoordelingsperiodiek, zal er onderzocht worden op welke wijze er invulling gegeven kan worden aan de RVU regeling en kunnen medewerkers gratis werkschoenen en broeken krijgen wanneer deze zijn versleten. In de bijlage vind je het volledige onderhandelingsresultaat.

Werken op zondag
Tot slot hebben we met jullie werkgever nog gesproken over het werken op zondag. Daarbij heeft Welkoop nogmaals benadrukt dat inzet op zon- en feestdagen vrijwillig is, conform wetgeving en cao.

Stemming
Uiteraard word je in de gelegenheid gesteld om te stemmen over het bereikte principeakkoord. Klik hier om meteen digitaal je stem uit te brengen. Stemmen kan tot 20 juli aanstaande. Mocht je nog vragen hebben of zaken missen, dan kan je altijd contact met mij opnemen .

Mede namens Rex van Eijk (kaderlid CNV Vakmensen),
Job Marskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65 / j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads