Financieel fitpakket INretail

Maak jij je zorgen over geld?

Zorgen over je geldzaken nu of naar de toekomst kunnen veel stress veroorzaken.

Meld je daarom aan voor het Financieel Fitpakket. Het is gratis, dus wat houdt je tegen? Je wordt er in ieder geval financieel wijzer van! CNV Geldzorg staat voor je klaar met een persoonlijke coach, een startpakket en een online cursus.

Voor wie is het Financieel Fitpakket?

 • Kom je moeilijk rond en heb je behoefte aan ondersteuning?
 • Heb je schulden en wil je weten hoe je hier uit kunt komen?
 • Hoe blijf je in de toekomst financieel fit?
 • Ben je benieuwd hoe je pensioen er later uitziet? 
 • Wat zijn de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken?

Kortom, dit pakket is er niet alleen als je schulden hebt. Ook om financieel fit te blijven. 

Hoe is jouw financiële situatie?

CNV Geldzorg biedt drie routes met maatwerk aan om te werken aan een gezonde financiële huishouding. Welke route van het Financieel Fitpakket past bij jou?

Aanvraag Financieel Fitpakket INRetail
Welk Financieel Fitpakket wil je aanvragen?
Je gegevens
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Straatnaam
Error
None
Huisnummer
Error
None
Postcode
Error
None
Plaats
Error
None
Emailadres
Error
None
Wat is de belangrijkste reden om het pakket aan te vragen?
Error
None
Stel hier je vraag
Error
None
Heb je behoefte aan vrijblijvend contact met een coach?
Hoe mag de coach contact met jou opnemen? (optioneel)

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds.

We zijn ons er van bewust dat ook werknemers in onze sector geraakt zijn door het coronavirus, sommigen op het vlak van gezondheid, sociaal, maar zeker ook financieel. Daarom staat dit pakket voor jou klaar.

Koninklijke INretail biedt dit Financieel Fitpakket aan

Hulp nodig of wil je een vrijblijvend gesprek?

CNV Geldzorg staat voor je klaar.

Stuur een mail

Samenwerking MijnGeldzaken.nl

Om financieel fit te blijven werken we samen met MijnGeldzaken.nl. De oprichters van MijnGeldzaken.nl hebben de overtuiging dat jij zelf alle instrumenten moeten hebben om zelf de regie te voeren over de persoonlijke financiën. Met de juiste instrumenten wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken.

Elf tips waarmee jij geld kunt besparen

 1. Fiscale contributieregeling: in verreweg de meeste cao’s is afgesproken dat het bedrag dat je hebt betaald aan vakbondscontributie mag worden afgetrokken van je bruto salaris. Dat kan je zo’n € 70 opleveren. Hiervoor moet je je fiscale contributiebrief, het bewijs dat je inderdaad contributie hebt betaald, downloaden via MijnCNV en in het najaar inleveren bij je werkgever.
 2. Check je verzekeringen. Vooral of zelf ook nog een rechtsbijstandsverzekering hebt. Bij je lidmaatschap is namelijk een rechtsbijstandsverzekering voor arbeidssituaties maar ook prive-zaken inbegrepen. Zeg je je eigen rechtsbijstandsverzekering op, dan bespaar je al snel zo’n 120,- per jaar.
 3. Soms valt er veel te besparen op vaste lasten zonder dat je dat weet. Kijk op een vergelijkingssite (bijvoorbeeld www.EasySwitch.nl) of er bij jou kan worden bespaard.
 4. Ga pinsparen. Je kunt pinsparen bij verschillende banken en op verschillende manieren en het komt erop neer dat je na elke pinbetaling automatisch geld apart zet in je pinspaarpotje. Zo kun je bijvoorbeeld na elke pinbetaling het bedrag afronden naar boven en wat over is wordt gespaard. Je kunt kiezen of je naar € 1,- of naar € 5,- afrondt. Het komt erop neer dat je klein muntgeld verzamelt, maar dan digitaal en automatisch. Wat ook kan is dat bij elke pinbetaling automatisch een percentage wordt overgeboekt naar je spaarrekening.
 5. Download een app waarmee je overgebleven eten van je favoriete winkels en restaurants of café’s tegen kortingen kunt kopen. Bijvoorbeeld de app van Too Good To Go. Goed voor het milieu want je redt een maaltijd van de vuilnisbak én je koopt eten met een fikse korting. Wel snel opeten dus.
 6. Bewaar je credit card ingevroren in een bakje in het vriesvak. Wil je er een aanschaf mee doen, dan moet je ‘m eerst ontdooien. Zo filter je je impulsinkopen eruit en bouw je bedenktijd in bij elke aanschaf.
 7. Houd al je uitgaven bij in een (digitaal) kasboek. Hij is bekend, tijdrovend en misschien vind je ‘m flauw, maar wie echt wil besparen komt hier toch altijd bij uit. Alleen als je weet waaraan je je geld uitgeeft, kun je kijken waar mogelijkheden zijn om te besparen. Als je weet hoeveel je uitgeeft aan boodschappen, verzekeringen en vaste lasten kun je op vergelijkingssites kijken wat gemiddeld hieraan wordt uitgegeven en dus waar bij jou geld te winnen valt.
 8. Ga nog een stap verder: splits je uitgaven. Breng categorieën aan, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, groenten, fruit, snoep, frisdrank, bezorgmaaltijden, enz. Het is even wat werk, maar na twee of drie maanden zie je eventuele pijnpunten.
 9. Eet een paar keer per jaar de koelkast, vriezer en voorraadkast helemaal leeg. Vaak blijk je meer in huis te hebben dan je dacht en je voorkomt dat je eten moet weggooien omdat het over datum is geraakt.
 10. Geef elkaar als cadeautje zelfgemaakte kluscheques voor een aantal uren. De kluscheque kan bij de ontvanger worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een tuinklus, een middag oppassen, de badkamer poetsen, band plakken of een kamer sausen. Bijkomend voordeel: je onderhoudt je sociale contacten!
 11. Neem water- en energiebesparende maatregelen: een waterbesparende douchekop, een regenton om de tuinplanten te begieten, met deksels op de pannen koken, de koelkast op een koele plek zetten, de vriezer voor een vakantie leegeten en uitzetten, apparaten uitzetten en opladers niet in het contact laten zitten (dat is ook om veiligheidsredenen zeer aan te raden).