Onderhandelingsresultaat Welkoop

CNV Vakmensen, FNV handel en de Welkoop hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de inhoud van een nieuwe cao voor alle winkelmedewerkers van Welkoop. De nieuwe cao kent een looptijd van 12 maanden, van 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024.

Een belangrijk onderwerp tijdens de onderhandelingen was de uiteraard de loonsverhoging. Partijen hebben de volgende verhoging afgesproken:

  • 7% verhoging van het salaris per 1 mei 2023 voor de schalen 2 t/m 9.
  • De schalen 0 en 1 volgen de wettelijke ontwikkelingen van het wettelijk minimum loon (WML), wijzigen vinden plaats op 1 juli 2023 en 1 januari 2024.

Het was voor vakbonden en de Welkoop belangrijk om snel tot een akkoord te kunnen komen zodat medewerkers ook snel een goede en fatsoenlijke loonsverhoging te kunnen bieden. We zijn dan ook positief gestemd dat dit gelukt is.

Daarnaast zijn onder andere afspraken gemaakt over:

  • Opname van een (minimale) reiskostenregeling woon-werkverkeer voor elke medewerker die werkzaam is bij een Welkoop winkel.
  • Een regeling vervroegde uittreding (RVU).
  • Afspraken omtrent het onderwerp Rouw op de werkvloer

Het volledige onderhandelingsresultaat met aanvullende afspraken wordt volgende week door cao partijen in detail uitgewerkt en daarna ter stemming voorgelegd. Bij een meerderheid van positieve stemmen gaat de nieuwe cao in per 1 mei 2023.

Partijen zijn positief gestemd over het bereikte resultaat dat in goede harmonie en in vertrouwen tot stand is gekomen in een roerige tijd.

mede namens Rex van Eijk (Welkoop Someren) lid onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen

Job Marskamp 
bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 - 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error