Eindvoorstel Welkoop

Na vijf keer onderhandelen over een nieuwe cao hebben we vorige week een eindvoorstel van Welkoop gekregen. Dit eindvoorstel is wat Welkoop maximaal wil bieden. CNV Vakmensen vindt het jammer dat er geen resultaat is afgesproken.

Het eindvoorstel is het maximale wat we met onderhandelingen kunnen bereiken. We roepen alle leden op het voorstel te beoordelen en een stem uit te brengen. Klik hier om digitaal je stem uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op internet je stem uitbrengen met dit webadres: https://q.crowdtech.com/koMGkOGWJ0OXf2k7UHP8vw Breng uiterlijk 7 mei je stem uit.

Uiteraard is het laatste woord aan jullie. Stemmen de leden in meerderheid in, dan is de cao rond. Wijst de meerderheid het eindvoorstel af, dan komt er mogelijk geen nieuwe cao tot stand en worden de lonen niet verhoogd. 
Het eindvoorstel ziet er als volgt uit: 

Loon
Een cao van 2 jaar met een structurele loonsverhoging van 5%:
- per 1 mei 2019: 2,8%;
- per 1 maart 2020: 2,2%.

Zondagstoeslag
De toeslag voor het werken op zondag wordt verlaagd naar 50%. Dat gebeurt in drie stappen.
- In 2019 is de toeslag 100%.
- In 2020 is de toeslag 100%.
- In 2021 is de toeslag 75%.
- In 2022 (en verder) is de toeslag 50%.

Inzet op zondagen
Werken op zondag vindt enkel op vrijwillige basis plaats (conform de Arbeidstijdenwet) en kan alleen als de medewerker daar zelf mee instemt. Welkoop kan je dus niet verplichten om op zondag te komen werken.

Periodieken
Er is geen afspraak gemaakt over het voorstel van Welkoop om eenmalig een periodiek bij disfunctioneren te kunnen inhouden. Vakbonden hebben aangegeven dit niet te willen. Dit onderwerp wordt verder In het periodiek overleg besproken.

In de bijlage kunnen jullie het volledige eindvoorstel van de Welkoop vinden. Helaas heeft de Welkoop vast gehouden aan de versobering van de zondagstoeslag en wordt deze in een viertal stappen teruggebracht naar een toeslag van 50%. Welkoop kan je niet verplichten om op zondag te werken en werken op zondag is enkel op vrijwillige basis. 

Mocht je nog vragen hebben over het eindvoorstel of over het onderhandelingsproces aarzel dan niet om contact met mij op te nemen en stel je vraag. 

Job Marskamp,
onderhandelaar CNV Vakmensen
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl 
M 06 2390 9865

 

Downloads