Update en reminder: Stem over het resultaat voor de uitzend cao’s

Wij zijn blij dat we eind vorige week alsnog met de NBBU uitzendwerkgevers een onderhandelingsresultaat hebben bereikt over een nieuwe uitzend cao voor uitzendkrachten. Dit akkoord is qua inhoud gelijk aan het resultaat dat eerder deze maand tussen CNV Vakmensen en de ABU werkgevers tot stand kwam. Graag ontvangen wij jullie stem over het behaalde resultaat.

Positief stemadvies
CNV Vakmensen is tevreden over het behaalde resultaat. In het akkoord dat met uitzendwerkgevers is gesloten staat dat je recht krijgt op meer elementen uit de cao (akkoorden) bij de opdrachtgever. De inlenersbeloning wordt dus verbeterd. Voorbeelden hiervan zijn eenmalige uitkeringen en loonsverhogingen op hetzelfde tijdstip als bij de inlener (dus eventueel ook met terugwerkende kracht). Ook de pensioenopbouw gaat eerder van start en de grondslag wordt berekend over meer looncomponenten (o.a. ook je overuren en toeslagen gaan meetellen voor de pensioengrondslag). Bovendien worden je WW rechten, via de PAWW, verbeterd wat belangrijk is als je na je uitzendbaan werkloos raakt.

Blij dat de NBBU aansluit
Half november informeerden we jullie al over de deal tussen CNV Vakmensen, FNV, De Unie en de ABU. We gaven toen al aan dat we hoopten dat ook de NBBU werkgevers, veelal actief in het MKB, zouden aansluiten. Dit is uiteindelijk gelukt. In de bijlage kan je het gehele resultaat nalezen. Aangezien we er iets langer over hebben gedaan om met NBBU tot overeenkomst te komen gaan de gemaakte afspraken soms iets later in maar inhoudelijk zit er geen verschil tussen. Dit betekent dat het als uitzendkracht niet uitmaakt of je voor een ABU of NBBU uitzender werkt.

Stem nog deze week over het NBBU resultaat!
Door het behaalde resultaat hoeven we nu geen (formele) scheiding meer aan te brengen tussen leden werkzaam bij  de ABU of NBBU bedrijven. Via bijgaande link kan je je stem uitbrengen als je dat nog niet eerder gedaan hebt: https://q.crowdtech.com/9hLaBusleUWd8yJYowHpKQ

Let op: Leden werkzaam bij een NBBU werkgever hebben we eerder gevraagd een indicatieve stem uit te brengen. Deze stemmen zullen als reguliere stemmen meegeteld worden. Je hoeft dus niet opnieuw te stemmen mocht je al een indicatieve stem uitgebracht hebben. Mocht je nog niet gestemd hebben doe dit dan snel via bovenstaande link.

Vragen, onduidelijkheden en/of opmerkingen?
Stuur een e-mail naar jullie vakbondsonderhandelaars Henry Stroek en Marten Jukema
h.stroek@cnvvakmensen.nl
m.jukema@cnvvakmensen.nl

Downloads