Mastertraject voor CNV kaderleden en opvolging bestuurder CNV

Dit voorjaar hebben drie van de Rabobank CNV kaderleden met elkaar het Mastertraject van de CNV Kaderacademie met succes doorlopen en zij mogen zich dus Masterkaderlid noemen! Na een periode van 1,5 jaar neemt Ellen Jonker afscheid als vakbondsbestuurder bij de Rabobank. André Kramer is haar opvolger.

Rabobank kaderleden zijn nu Masterkaderlid

“Leerzaam en leuk”, “Goed om te horen hoe het er bij andere bedrijven aan toegaat”, “De CNV visie past bij mij, ik ben blij dat ik bij deze club hoor” zijn een paar reacties. Het Mastertraject bestaat uit vijf losse trainingen die worden gevolgd samen met kaderleden uit andere bedrijven en sectoren. De trainingen gaan over de inhoud, maar ook over de visie en historie van CNV en hoe je invloed kan hebben als kaderlid. Je kunt er hier meer over lezen. Denk jij dat kaderlid worden ook iets voor jou kan zijn? Spreek dan eens één van de kaderleden aan of neem contact op met André Kramer.

André Kramer volgt Ellen Jonker op als vakbondsbestuurder bij de Rabobank

Ellen Jonker is in 2018 vakbondsbestuurder bij CNV geworden en was sinds oktober 2022 contactpersoon en onderhandelaar bij de Rabobank. Samen met de leden en kaderleden heeft ze in die periode een onderhandelingsresultaat over de loonsverhoging behaald en overeenstemming over de nieuwe pensioenovereenkomst. Ellen vervolgt haar loopbaan buiten CNV.

André Kramer volgt Ellen op als vakbondsbestuurder bij de Rabobank. André (59 jaar) werkt pas kort bij CNV maar heeft een lange carrière gehad in de bankensector. Hij heeft hierbij als CNV kaderlid in meerdere cao-trajecten mee onderhandeld. Daarnaast is hij goed ingevoerd in de pensioentransitie. Afgelopen week heeft André kennis gemaakt met de kaderleden en HR van de Rabobank.

“Na 37 jaar bij een grote bank vond ik het tijd om die ervaringen op een andere manier te gebruiken. Ik kreeg er veel energie van om mij in te zetten voor mijn collega’s tijdens mijn werk in de medezeggenschap en in de cao-onderhandelingen, zelfs toen die niet bepaald gladjes verliepen. Toen ik de kans kreeg om hier mijn dagelijks werk van te maken, heb ik die gepakt. Ik kijk er naar uit om dat samen met de kaderleden ook te doen voor de CNV-leden en andere collega’s bij de Rabobank.”

De komende periode zullen we jullie meer in detail informeren over de toekomstige pensioenregeling. Dit gebeurt door communicatie samen met de werkgever en de andere vakbonden en daarnaast zullen wij ook informatiesessies houden voor de leden. We gaan ook starten met het laatste deel van de cao. Dit gaat over de onderwerpen naast loon en pensioen. Hierover binnenkort meer.

Voor nu, veel dank aan Ellen en felicitaties aan de Masterkaderleden. De kaderleden noemen we hieronder nog even bij naam. Er komen weer genoeg onderwerpen te bespreken waarbij input vanuit de organisatie hard nodig is. Wil jij onze kadergroep versterken? Heel graag! Spreek dan s.v.p. één van de kaderleden aan.

Maak jouw collega’s lid voor inspraak in een toekomstige cao
Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over cao in 2025. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 24,- voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over het pensioenstelsel of het volgende cao-traject waarbij wij ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post en wil je naar de cao pagina? Ga naar www.cnv.nl/caos  en type Rabobank in het cao zoekveld.

Anja van der Kooi: Anja.van.der.Kooi@rabobank.nl
Harrie Reumkens: harrie.reumkens@obvion.nl
Bjorn van der Meulen: bjorn.van.der.meulen@rabobank.nl
Erik Bunt: erik.bunt@rabobank.nl

André Kramer, Bestuurder
M: 06 4162 9535
E:  a.kramer@cnv.nl