Bespaartips: Hoe kom jij de financiële winter door?

Door de hoge kosten van energie en boodschappen komen veel werknemers moeilijker rond. Als vakbond zet CNV Vakmensen zich in voor een verbetering van werk en inkomen. Wij willen onze leden ook in deze tijd een helpende hand bieden.

Bespaartips: Hoe kom jij de financiële winter door?

Door de hoge kosten van energie en boodschappen komen veel werknemers moeilijker rond. CNV Vakmensen wil de leden ook in deze tijd een helpende hand bieden. Van welke diensten van CNV Vakmensen kun jij al gebruik maken? En met welke tips kun jij zelf aan de slag om jouw inkomsten te verhogen of te besparen op jouw uitgaven?

Van welke diensten van CNV kun jij nu profiteren?

Een lidmaatschap van CNV kost weliswaar geld, maar het levert je ook direct een hoop op. We zetten niet alleen de financiële voordelen op een rijtje, maar geven je ook tips om financieel de winter door te komen.

Ledenkortingen

Als lid van CNV Vakmensen profiteer jij van allerlei kortingen. Zo bespaar jij geld op jouw telefoonabonnement, op aanvullende zorgverzekeringen en op schadeverzekeringen. Kijk voor alle kortingen op onze overzichtspagina met kortingen voor leden.

CNV Belastingservice

Misschien krijg je nog wat terug van de Belastingdienst? Of wil je een toeslagen aanvragen? De belastinginvullers van CNV Belastingservice helpen jou en jouw familieleden bij het invullen van aangiftes en toeslagen van afgelopen jaar. Dit kan in maart of april bij de belastingaangifte, maar als je vragen hebt over toeslagen of andere belastingzaken kan dat ook het hele jaar door. Kijk op de pagina van CNV-Belastingservice om meteen een afspraak in te plannen.

CNV Geldzorg

Geen overzicht hebben van jouw financiële situatie kan zorgen met zich meebrengen. Daarom is inzicht in je inkomsten en uitgaven belangrijk. Wij noemen dit financieel fit zijn. Het Financieel Fit-pakket ontwikkeld is er voor jou, zodat je meer grip krijgt op jouw financiën. Daarnaast worden er vanuit CNV Geldzorg webinars, workshops en bijeenkomsten georganiseerd waaraan jij kunt deelnemen. Zo ga jij financieel fit de toekomst in.

Wat doet CNV Vakmensen nog meer?

 • Als vakbond zet CNV Vakmensen zich in voor een verbetering van werk en inkomen.
 • We gaan om de tafel met jouw werkgever en sluiten een cao af met verbeterde afspraken voor loonsverhoging.
 • Ook maken we afspraken over sociale plannen. Hierin wordt bijvoorbeeld geregeld dat je transitievergoeding ontvangt bij een reorganisatie of bedrijfsbeëindiging.
 • Daarnaast lobbyen wij in Den Haag, zodat er afspraken gemaakt worden voor alle werknemers in Nederland.
 • De afgelopen periode hard gemaakt voor de energiecompensatie, de energietoeslag voor de lage inkomens en het prijsplafond voor gas.
 • Ook maakten wij ons hard voor tegemoetkoming in energiekosten van het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Deel jouw bespaartip en win een P1-meter

De thermostaat een paar graden naar beneden of korter douchen. Wat is jouw persoonlijke bespaartip om de energierekening omlaag te brengen? Deel jouw tip hieronder en maak kans op een P1-meter om beter inzicht te krijgen in jouw energieverbruik.

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte