a.s.r. heeft grote wensen voor een nieuwe cao

a.s.r. wil belangrijke elementen in de cao aanpassen maar lijkt zich niet goed te realiseren hoe dit valt bij de medewerkers. Daar komt bij dat de voorgestelde aanpassingen gefinancierd moeten worden vanuit de beschikbare loonruimte.

Aanpassing loongebouw

Deskundigen van de bonden, de AWVN en a.s.r. hebben onderzoek gedaan naar de aanpassing van het loongebouw en zijn unaniem met twee opties gekomen om dit aan te passen. a.s.r. is voorstander van de beste oplossing waarbij alle schalen er op vooruit gaan op één na. Dit is ook de duurste oplossing. In de toelichting op deze kosten kon nog niet aangegeven worden over welke termijn deze kosten berekent zijn. Deze toelichting krijgen we in het volgende overleg.

Vakantie en verlof

a.s.r. wil de manier waarop er wordt omgegaan met vakantie en verlof aanpassen. Iedereen houdt recht op vakantie en verlof alleen de manier waarop er afspraken worden gemaakt en hoe het verlof recht wordt vastgesteld veranderd. Vakantie plan je in de nieuwe systematiek op basis van vertrouwen en alle administratieve lasten vervallen.

Mobiliteit

a.s.r. wil dat medewerkers 100% duurzaam gaan reizen en a.s.r. wil 100% duurzame vervoersmiddelen volledig gaan vergoeden. Zakelijke reizen die met vervoersmiddelen op fossiele brandstof worden gemaakt worden in het voorstel niet meer vergoed.

Loonvoorstel en looptijd

a.s.r heeft ook een concreet voorstel gedaan voor de looptijd van de nieuwe cao met daarbij een loonbod. a.s.r. wil graag een tweejarige cao afspreken en biedt daarbij in het eerste jaar 3% en in het tweede jaar 2%.

Vervolg van de onderhandelingen

Tijdens het volgende overleg op maandag 13 mei zullen wij reageren op een aantal voorstellen van a.s.r. en zal a.s.r. reageren op de voorstellen van de bonden. We hopen dan ook meer inzicht te krijgen in hetgeen a.s.r. bereidt is te doen op de voorstellen die voor ons belangrijk zijn.

Blog Jos Baeten

De blog van Jos Baeten is niet in goede aarde gevallen bij veel medewerkers. Nog even los van wat je er inhoudelijk van vindt zijn wij van mening dat het niet verstandig was om een blog te plaatsen. Partijen zijn in onderhandeling en dat proces moet zijn loop hebben.

Wordt vervolgd. Je hoort van ons.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,
Henk Jongsma,
bestuurder CNV
E: h.jongsma@cnv.nl
M:  06 2238 3073