Afschaling contactcenters, vraag je vakbond om hulp!!

Werk dat naar het buitenland verplaatst wordt? Werk dat door kunstmatige intelligentie wordt overgenomen? Helaas krijgen we de laatste tijd steeds meer signalen van jullie dat werk verdwijnt. Velen van jullie maken je zorgen zo horen we. Als vakbond zijn we er om jou te helpen. Maak je je zorgen? Heb je vragen? Bel of mail ons!

Afschaling werk
We krijgen veel signalen van jullie dat werk wordt afgeschaald. Ook horen we dat jullie dan weinig tijd krijgen om ander werk te vinden en heel erg magere ontslagregelingen krijgen aangeboden. Vraag altijd advies aan ons! (Ook als or-lid.) Neem niet genoegen met minimale regelingen; het kan beter! Zie bijvoorbeeld het sociaal plan dat we bij Concentrix afsloten; daar krijgen mensen 1,8x de transitievergoeding en 1500 euro voor opleiding! 
Lees hier het sociale plan na, vooral als je or-lid bent!
https://www.cnvvakmensen.nl/documents/3608/Sociaal_Plan_Concentrix_2024_Final_110124.pdf

Wat doet de vakbond
Ten eerste zijn we er om jou te helpen. Heb je een vraag, dan kun je die aan ons stellen. Of het nu over jouw cao gaat, gaat jouw werk verdwijnen of veranderen? Je kunt ons altijd bellen of mailen. Wij zijn onafhankelijk en voor leden altijd paraat. Ook als je geen lid bent kun je overigens vragen stellen.
Heb je vragen over je loopbaan? Dan kunnen we je ook op weg helpen!

Ons bellen helpt
Wij horen en weten niet alles wat er in de bedrijven gebeurt. Het helpt ons echt als je ons zaken meldt die er spelen. We behandelen alles vertrouwelijk en je hoeft dus niet bang te zijn dat je je geheimhouding schendt. Aan ons melden mag altijd. 

Cao
Als vakbond hebben we namens jullie cao-afspraken gemaakt. Wij weten dus precies wat we bedoeld hebben met cao-afspraken. Heb je vragen of twijfel je aan de uitleg van werkgever; neem contact op met ons.

De vakbond is er alleen voor grote groepen?
Nee, ook als jij als individu een probleem hebt of jouw afdeling of een paar collega's hebben een probleem: ook dan helpen we jullie. 

Personeelszaken kan ons ook helpen?
Ze kunnen je zeker helpen. Maar bedenk bij zaken als ontslag dat zij niet onafhankelijk zijn. Zij werken voor werkgever. Wil je veilig en onafhankelijk advies, bel of mail ons dan.

Hoe bereik je ons
Je kunt mij bellen, Roderik Mol, r.mol@cnvvakmensen.nl 06 2047 1890. Ik ben vakbondsbestuurder en behartig jullie belangen. Ook onderhandel ik over jullie cao.

Meer weten? Je kunt kijken op onze website voor de cao: Cao Callcenters | CNV Vakmensen - Callcenters | CNV Vakmensen

Of meld anoniem: Meldpunt misstanden: Meldpunt Callcenters | CNV Vakmensen - Cao Callcenters | CNV Vakmensen

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error