Cao Callcenters

De cao Facilitaire Contactcenters (ook wel callcenters) geldt voor werknemers in de callcenterbranche. Bekende bedrijven zijn: Teleperformance, Majorel, Concentrix+Webhelp, Conduent, WEngage (Call-IT/IPG), Sitel, Transcom, Yource, Vanad Group, Custom Connect, Soleo, Continuum, DIRECT Klantcontact, Klant Contact Diensten en ETB Support Solutions. Lees meer over de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters.

CNV Vakmensen is sinds 1 oktober 2019 betrokken bij deze cao. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Krijg jij alle uren betaald die je werkt?

We krijgen veel signalen van mensen die 10 tot soms wel 30 minuten van te voren moeten inloggen maar die tijd niet betaald krijgen van de werkgever. Pas als je op take call staat wordt er betaald en dat vinden wij als vakbond onterecht. Wij vinden dat alle tijd die je aan je werk besteedt ook betaald moet worden.

Krijg jij niet alle uren en minuten betaald of twijfel je hierover? Meld hier je ervaring als medewerker bij een callcenter.

Meldpunt misstanden callcenters

Werk je bij een callcenter, klantenservice of contactcentrum en maak je dingen mee die volgens jou niet horen? Dit kan gaan over misstanden op de werkvloer met collega's, je leidinggevende of baas. Maar ook over uren-schrijven of het loon dat je krijgt. Deel jouw ervaring via het meldpunt van CNV Vakmensen.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Roderik Mol
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte