Collectieve zorgverzekering

Speciaal voor leden van CNV Vakmensen

CNV Vakmensen werkt samen met CZ, een zorgverzekeraar. Met jouw CNV-lidmaatschap krijg je korting op aanvullende verzekeringen.

Bespaar op je zorgpremie

Ruim 25.000 leden hebben al gekozen voor een CZ zorgverzekering via het CNV-lidmaatschap.

  • Deze korting geldt ook voor thuiswonende gezinsleden.

Ieder jaar kun je opnieuw een zorgverzekering uitkiezen. Waar let je op?

Een basisverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is. De overheid beslist wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering, net als de hoogte van het verplichte eigen risico. De dekking van de basisverzekering is daardoor bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Maar de voorwaarden voor de basisverzekering kunnen verschillen. Evenals de prijs. Het vergelijken van verzekeraars is een hele opgave. Welke verzekering past bij jou qua prijs, service en dekking?

Korting met jouw lidmaatschap bij CZ

CNV Vakmensen werkt samen met CZ, een kwalitatief goede zorgverzekeraar. Met jouw CNV-lidmaatschap krijg je korting op je aanvullende pakket. Ruim 25.000 leden hebben al gekozen voor een CZ zorgverzekering via het CNV-lidmaatschap. Deze kortingen gelden ook voor thuiswonende gezinsleden.

Kortingen aanvullende pakketten

11% korting op de aanvullende pakketten

18% korting op het Vakbondspakket (inclusief tandarts)

16% korting op het Top-pakket

5% korting op de CZ Tandverzekeringspakketten

Premies CZ Zorgverzekering 2023

Premie per maand
CZ Zorgbewust € 131,90 p/m
CZ Zorg-op-maat € 138,50 p/m
CZ Zorgkeuze € 149,00 p/m
* Met een eigen risico van € 385,00

Download

Wat verandert er voor jouw CZ-zorgverzekering in 2023?

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering en de hoogte van het eigen risico. Dit wordt ieder jaar op Prinsjesdag bekend gemaakt. Zorgverzekeraars, zoals ook CZ, maken uiterlijk 12 november bekend wat de nieuwe premie is voor de basisverzekering van het komende jaar.

Een aantal andere wijzigingen in de basisverzekering voor 2023:

  1. De collectiviteitskorting op de basisverzekering vervalt per 2023. Collectiviteiten en kortingen blijven wel bestaan voor de aanvullende verzekering.
  2. Als je zwanger bent, is de NIPT vanaf 1 april 2023 kosteloos. Hier betaal je straks geen eigen risico meer voor.
  3. De vergoeding voor de herstelzorg na corona is verlengd. Deze vergoeding was al tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering en is nu verlengd tot 23 augustus 2023.

Dit krijg je extra als je bij CZ verzekerd bent

  • CZ Verzekerden kunnen jaarlijks een health check doen. Zo krijg je eenvoudig inzicht in je gezondheid en leefstijl. Bovendien krijg je direct een terugkoppeling met praktische tips om hiermee aan de slag te gaan.
  • Nog fysiobehandelingen over in je huidige aanvullende verzekering? Jaarlijks kan je 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen naar het volgende jaar bij een aanvullende verzekering.