Meerderheid CNV-leden stemt voor een nieuwe cao Refresco Bodegraven

In de vorige nieuwsbrief hebben we jou laten weten dat er een verbeterd onderhandelingsresultaat lag voor een nieuwe cao Refresco Bodegraven en dat CNV leden daarover hun stem konden uitbrengen tijdens de ledenraadpleging op 2 april. De stemming is inmiddels achter de rug en we kunnen concluderen dat een meerderheid van de CNV leden die hun stem hebben uitgebracht VÓÓR het onderhandelingsresultaat hebben gestemd.

Loon

Daarmee is de nieuwe cao een feit. Deze cao kent een looptijd van 18 maanden (1 januari 2024 tot 1 juli 2025). Werknemers die vallen onder de cao Bodegraven krijgen een loonsverhoging van 3% per 1 januari 2024 en 3% per 1 januari 2025. Ook de reiskostenvergoeding wordt verhoogd naar €0,23 per 1 juli 2024. Deze afspraken gelden ook voor werknemers van Refresco in Zoetermeer, Hoensbroek, Maarheeze en Sittard!

We hebben met Refresco afgesproken dat de gesprekken over het harmoniseren van de twee cao’s binnen Refresco na de zomer weer worden opgepakt, zo hebben we ruim de tijd om het traject weer op te pakken voordat we weer in gesprek gaan over een nieuwe cao.

CNV zoekt mensen die zich actief willen inzetten op de werkvloer

Voor onder andere dit traject zoekt CNV uit de locaties Zoetermeer, Hoensbroek, Maarheeze en Sittard leden die zich actief willen inzetten op de werkvloer. Hiermee zit er een bredere vertegenwoordiging vanuit de organisatie aan de onderhandelingstafel en ben jij namens jouw plant de vertegenwoordiger en verbinder. 

Wil je actief worden voor CNV?

Stuur dan een mail naar r.biesmans@cnv.nl Volg ons ook op de cao-pagina Cao Refresco - CNV   

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV,

Rémy Biesmans, bestuurder
M 06 2833 4284 / r.biesmans@cnv.nl