Update cao-onderhandelingen UCC Coffee

We hebben inmiddels twee onderhandelingsrondes achter de rug. Het waren constructieve gesprekken met de werkgever maar we zijn er nog niet.

Op maandag 22 april hebben we in Bolsward wederom onderhandeld met de werkgeversdelegatie om tot een nieuwe cao te komen bij UCC Coffee. Dit was het tweede overleg nadat we bij de eerste onderhandelingsronde op maandag 15 april onze voorstellen hebben toegelicht. We hebben de werkgever toen gevraagd om zelf ook met voorstellen te komen. Dat hebben ze gedaan en daar hebben wij weer op gereageerd.

Mager loonbod 

Hoewel het overleg tot nu toe in een goede sfeer verloopt zijn we er nog niet. Met name over de loonsverhoging ligt er nog flink wat afstand tussen ons mandaat en wat de directie biedt. UCC heeft toegelicht dat dit onder andere komt door de onzekerheid en de teruglopende productie. Wellicht merken jullie hier ook wat van op de werkvloer.

Vervolgoverleg 29 april

Het is zoeken naar mogelijkheden om meer loon voor de medewerkers af te spreken. Daarom praten we maandagochtend 29 april verder met elkaar. Daarna volgt er op korte termijn een ledenvergadering om de stand van zaken met jullie te bespreken. Daarvan houden we jullie op de hoogte.

Heb je in de tussentijd nog vragen?

Mochten er in de tussentijd nog vragen en/of opmerkingen zijn dan ben ik per mail of telefonisch bereikbaar. Volg ons ook op de cao-pagina: Cao UCC Coffee Benelux | CNV

Mede namens de kaderleden,
Auke Wietze Bosma, bestuurder CNV
M 06 8192 0453
a.bosma@cnv.nl