Op weg naar een nieuwe cao bij Marfo

In deze nieuwsbrief informeren we je over de situatie rond een nieuwe cao. Op 30 juni van dit jaar zal de huidige cao verlopen. Jij werkt hard voor Marfo en wij willen ons hard maken voor een nieuwe cao die recht doet aan jouw werk en inzet. Binnenkort starten de gesprekken met je werkgever. Daarom vind je in de bijlage onze concept voorstellenbrief ter verbetering van jouw werksituatie. Laat weten wat je daarvan vindt.

Onderhandelingen
De vorige onderhandelingen zijn moeizaam verlopen maar uiteindelijk is er toch een cao tot stand gekomen. Nu gaan we opnieuw onderhandelen en hopen we veel eenvoudiger tot een resultaat te komen.
We hebben een concept voorstellenbrief gemaakt waarbij rekening is gehouden met nog niet gerealiseerde voorstellen uit de vorige onderhandelingen, het informatieve gesprek dat we hadden met de Marfo directie op 15 februari jl en het landelijk door leden vastgestelde arbeidsvoorwaarden beleid van het CNV.

Voordat deze onderhandelingen plaatsvinden is het van groot belang dat wij weten wat er speelt onder de medewerkers van Marfo. Wat gaat er goed, wat kan er beter en wat zouden we echt moeten afspreken in een nieuwe cao? Lees de voorstellenbrief in de bijlage even goed door en laat ons weten of de zaken die jij graag geregeld wil zien erin staan. Aanvullingen zijn welkom!

Via de gegevens onderaan de brief en ook via kaderleden Eugène Harder en Arnold Bos kan je je mening delen. Beide kaderleden hebben ook meegewerkt aan het opstellen van de concept voorstellenbrief. De cao-onderhandelingen zullen plaatsvinden op de volgende data: 25 april (oriënterend), 16 mei en 6 juni.

Overig
Ten slotte is ons ter ore gekomen dat vakbond FNV zich terugtrekt uit de collectieve belangenbehartiging bij Marfo. Dit betekent dat zij niet meer deel zullen nemen aan de cao onderhandelingen. Dat is teleurstellend want dat betekent minder leden vertegenwoordiging aan de onderhandelingstafel. Wij zullen als CNV proberen de beste afspraken voor jullie te maken. Of je nu geen lid bent, FNV lid of CNV lid. Liefst natuurlijk het laatste. Daarom ook onderstaande oproep.

Maak je collega lid
Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt ontvang jij een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl  Samen staan we sterker! FNV leden kunnen overstappen met behoud van lidmaatschapsjaren en -rechten.
Nog even voor de zekerheid: Door de contributieregeling in de cao is jouw contributie fiscaal vriendelijk via het salaris te verrekenen. Ook wordt het lidmaatschap door je werkgever voor 50% vergoed o.b.v. declaratie in de HR-portal.

Vriendelijke groet,
Marten Jukema
Vakbondsonderhandelaar
m.jukema@cnv.nl
+31 6 1320 4112

Abel Smit
Vakbondsonderhandelaar
ab.smit@cnv.nl
+31 6 1871 0579

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error