Update 3: cao onderhandelingen Nestlé

Deze week hebben vakorganisaties en Nestle weer met elkaar onderhandeld over een nieuwe cao.

De voortgang

Eigenlijk zouden we een volgende onderhandelingsronde op 4 april jl. hebben. Door omstandigheden bij één van de onderhandelaars kon deze niet doorgaan. Het derde overleg was daarom pas deze week. 

De onderhandelingen verlopen in constructieve sfeer waarin kleine stapjes voorwaarts worden gezet. Zo heeft Nestlé aangegeven mee te kunnen gaan in het voorstel van CNV om de stagevergoeding, die al wel binnen de onderneming gehanteerd wordt, op te nemen in de financiële paragraaf van de cao. Dit is mooi, want zorgt voor eenduidigheid en transparantie in de betaling van stagiaires.   

Maar we zijn er nog niet. Er liggen niet veel onderwerpen meer op tafel, maar zeker op loon is er nog een gat tussen vakorganisaties en Nestlé te overbruggen. Daarentegen zijn wij als vakbonden in deze onderhandelingsronde wel naar elkaar toebewogen, zodat we de loonvraag van onze beide organisaties aan elkaar gelijk hebben kunnen stellen. 

Vervolg

Zeer binnenkort hebben cao partijen opnieuw een onderhandelingsronde gepland. Ook daarna zal ik jullie een update geven. Wordt vervolgd dus. 

Reageren, contact en vragen stellen

Op de cao-pagina kun je reageren en je vragen stellen en al het nieuws over de cao nalezen. Ook kan je per e-mail naar mij reageren.  

Mede namens de CNV kaderleden, Gerrit Schuur en Henk Jan Plakke,

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl