Vandaag overlegden we met jouw werkgever Saturn Petcare

Vanmorgen hebben wij overlegd met de werkgever over de Pensioenen. Zoals jullie waarschijnlijk nog kunnen herinneren, zijn op  1 januari 2017 de pensioenafspraken ingegaan voor 5 jaar, deze lopen nog tot 1 januari 2022.

Jullie pensioen is verzekerd bij Nationale Nederlanden op basis van een Beschikbare Premie Regeling. In het landelijke nieuws heb je vast gehoord over het nieuwe Pensioenakkoord. Tijdens de cao onderhandelingen hebben we afgesproken dat we in het eerste half jaar van 2021, nu dus, alvast vooruit zouden kijken naar de gevolgen van het nieuwe Pensioenakkoord voor jullie Pensioenafspraken. We konden toen nog niet voorzien dat nu net bekend is dat de ingang van het Pensioenakkoord nog met een jaar is uitgesteld, namelijk tot 1 januari 2023 ! Het is op dit moment dus nog niet mogelijk om hierover concrete afspraken te maken en we hebben afgesproken dat we de mogelijkheden onderzoeken om de huidige afspraken met Nationale Nederlanden met 2 jaar, ongewijzigd te verlengen. Op deze manier hebben we nog even de tijd om te onderzoeken welke beslissingen we moeten nemen en hoe we het Pensioenakkoord kunnen invoeren. Wordt vervolgd dus !

Daarna hebben we gesproken over de gewijzigde cao teksten. Deze lieten door omstandigheden op zich wachten, maar zijn nu klaar om definitief verwerkt te worden en kunnen jullie binnenkort verwachten.

Nog voor de zomervakantie, op 6 juli, gaan we verder praten over de mogelijkheden rondom vervroegd uittreden, de zogenaamde RVU regeling (Zwaar Werk regeling) spreken we met jullie werkgever over de RVU en de mogelijkheden om vervroegd uit te treden.

Mocht je vragen hebben over bovenstaand onderwerpen, neem dan vooral contact op !

Met vriendelijke groet,
Ellen Jonker

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M 06 50521057