Leden hebben ingestemd met cao Saturn petcare voor 2023

De cao voor Saturn petcare 2023 is een feit ! Vanaf januari gaat iedereen er 150 euro per maand op vooruit en per 1 oktober komt daar nog eens 50 euro bij ! Ook de reiskosten gaan omhoog.

Op maandag 12 december hebben wij jullie in 3 ledenbijeenkomsten een toelichting gegeven op het onderhandelingsresultaat dat wij vorige week hebben bereikt. Wij zijn blij dat in de drie bijeenkomsten alle leden unaniem hebben ingestemd met het resultaat. Dat betekent dat de cao voor Saturn petcare per 1 januari 2023 een feit is!

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen in deze cao ? 

Looptijd 1 januari 2023 t/m 31 december 2023

Loon:
Per 1 januari 2023 voor iedereen 150 euro bruto erbij (gebaseerd op een 38 urige werkweek) en per 1 oktober 2023 voor iedereen 50 euro bruto erbij (gebaseerd op een 38 urige werkweek). In procenten gaan de laagste salarisschalen er gedurende de looptijd van de cao er tussen de 7 en 9 % op vooruit. Als je wil weten hoe dit voor jou uitkomt, dan deel je de 150,- door je basisbrutosalaris x 100 en je ziet hoeveel je in procenten er op vooruit gaat. Dat doe je vervolgens nog een keer voor de 50 Euro.

EVC en periodiek:
Als je in aanmerking kwam voor een EVC traject en je hebt niet geweigerd krijg je een extra periodiek per 1 januari 2023 ook als je je nog niet hebben kunnen aanmelden of je het traject nog niet hebt kunnen afronden. Als je geweigerd hebt, krijg je nog een kans als het nieuwe programma is gestart. 

Extra overwerk
Voor de extra nachtdiensten op de vrijdagnacht kun je vrijwillig deelnemen, als je die nacht werkt wordt de toeslag verhoogd van 50% naar 100%. 

Reiskosten:
De onbelaste reiskostenvergoeding gaat naar 21 cent per km. Je kan ook nog steeds gebruik maken van de regeling Fiscale Uitruil Reiskosten. Laat je hierover vooral voorlichten door P&O. Zij kunnen je vertellen wat het voor jou betekent! 

Financieel planningsgesprek:
Als je bent geboren voor of in 1962, dan kun je gebruik maken van een financieel planningsgesprek op kosten van de werkgever. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over jouw financiële situatie als je met pensioen gaat, of wat het financieel betekent als je eerder wilt stoppen met werken.

Alle overige afspraken kun je vinden in het onderhandelingsresultaat dat je als bijlage bij dit bericht aantreft.

Vragen?
Heb je vragen of opmerkingen ? Neem dan contact op met mij of met een van de kaderleden. Of stel je vragen en reageer via onze cao-pagina.

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-50521057
E: e.jonker@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error