Al het nieuws

Eindbod Saturn Petcare - Breng je stem uit !

Op 28 april hebben wij weer overleg gehad over jullie nieuwe cao. Dit keer stond alles wat met loon te maken heeft op de agenda. Vanuit Duitsland is er maar een zeer beperkte loonruimte beschikbaar gesteld. Dit betekende dat we op dat gebied niet tot het resultaat zijn gekomen die wij hadden gehoopt. Wel zijn wij blij met alle overige, vooral kwalitatieve afspraken.

Zoals verduidelijking rondom de vakantieaanvraag en een concrete afspraak rondom de EVC als de mensen om wie het gaat aan het einde van het jaar nog geen aanbod hebben gehad ( functiegroepen 2 t/m 6 en geen MBO III of MBO IV diploma hebben). Maar ook tijdelijk een verhoging van de reiskostenvergoeding voor de werknemers die meer dan 10 kilometer van het bedrijf wonen.

De werknemers die ouder zijn dan geboortejaar 1959, kunnen gebruik maken van een financieel planningsgesprek, betaald door de werkgever en uitgevoerd door een onafhankelijk extern bureau. Dit is van belang voor die groep om te bezien of een eventueel eerder stoppen met werken mogelijk is.

Overige afspraken

Omdat aan het einde van het jaar de pensioenovereenkomst afloopt en opnieuw verlengd moet worden, is er afgesproken om de looptijd daarmee in de pas te laten lopen, dus over een paar maanden gaan we weer opnieuw in overleg. In de tussentijd zijn er 2 studieafspraken:

  • Een werkgroep die met pensioen aan de slag gaat
  • Een werkgroep die zich bezig gaat houden met de huidige RAB, Duurzame Inzetbaarheid en Mantelzorg, hier willen wij uitdrukkelijk ook werknemers van de werkvloer bij betrekken.
Voor alle andere afspraken, open de bijlage

KLIK HIER om jouw stem uit te brengen.

Ledenbijeenkomsten

Op 11 mei willen wij het eindbod toelichten en ter stemming voorleggen, dat doen wij in een tweetal bijeenkomsten:

Woensdag 11 mei
Aanvang 14.00 – 15.00
Aanvang 15.15 – 16.15
In de kantine van Saturn Petcare

Als er ook behoefte is aan een avondbijeenkomst, van 22.00 tot 23.00 uur, dan kan je dat aangeven bij je vakbondsbestuurder. Dat kan t/m 9 mei. Op 10 mei laten we dan weten of er wel of niet een avondbijeenkomst is. Alleen als mensen zich opgegeven hebben, volgt er een avondbijeenkomst!

Vragen? kom naar de ledenvergaderingen of mail/app jouw vakbondsbestuurder

Mede namens FNV Bestuurder Monique Daamen en kaderleden Wim Verhagen, Jan Willem van Boven en Sander Rincker

Ellen Jonker,
bestuurder CNV Vakmensen
E e.jonker@cnvvakmensen.nl
M 06-50521057

Downloads