Jouw stem telt : Onderhandelingsresultaat Saturn Petcare

Zoals jullie weten zijn we al vanaf het voorjaar in gesprek met jullie werkgever over de cao die liep tot 31 maart 2020. Door de maatregelen rondom het coronavirus bleek het steeds niet mogelijk om het overleg te voeren. We zijn dan ook blij dat we het overleg uiteindelijk vanaf 12 oktober weer hebben kunnen hervatten en dat we afgelopen vrijdag een onderhandelingsresultaat hebben bereikt !

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt, zijn de bedrijfsresultaten in de afgelopen tijd niet echt om over naar huis te schrijven. De invloed van corona is bij Saturn te merken. Hoewel er voldoende vraag is naar de producten, is het ziekteverzuim hoog. Daarnaast lukt het niet goed om de productieprocessen efficient te laten verlopen, waardoor de bedrijfsresultaten fors achteruit zijn gegaan.
Er zijn veel acties ondernomen om deze processen te verbeteren, maar het verbetertraject heeft een lange adem nodig. Ondanks dit alles is de directie van mening dat jullie een loonsverhoging verdienen. Wij zijn van mening dat dit onderhandelingsresultaat, het maximum is wat op dit moment kon worden bereikt. Het is aan jullie om dit nader te beoordelen.
Hieronder lees je de hoofdpunten van de afspraken die we hebben gemaakt voor de cao:

  1. Looptijd van 1 april 2020 tot 31 maart 2022
  2. Wij hebben ervoor gepleit om het beschikbare budget op een manier te verdelen die ervoor zorgt dat iedereen evenveel verhoging ontvangt. We hebben een afspraak gemaakt om te kiezen voor ‘centen in plaats van procenten’. Namelijk een gelijke verhoging van alle schaalbedragen op 1 april 2020 met 50 euro. Dit bedrag zal met terugwerkende kracht worden betaald bij het salaris van december. Dat betekent dat iedereen die in dienst was op 1 april 2020, in december €450 bruto salaris ontvangt bovenop het salaris van december (naar rato). Voor loongroep IV betekent dit een verhoging van 2% .
  3. op 1 april 2021 wordt een loonsverhoging doorgevoerd van 1,6%. Daarbij hebben we afgesproken dat als de inflatie hoger uitvalt dan 1,6%, de loonsverhoging wordt verhoogt tot maximaal 1,85%.
  4. De overige wijzigingen zoals een aanpassing in het aanvragen van het vakantieverlof kun je vinden in het bijgesloten onderhandelingsresultaat.
Pas als onze leden hebben ingestemd met het resultaat, is er sprake van een definitief akkoord. Daarom vragen wij aan jou om aan ons te laten weten wat jij vindt van het resultaat. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat je nog wat vragen hebt. Daarom zijn wij op donderdag 19 november tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig in de zaal; Doetinchem. Gelet op corona moeten wij jullie wel wijzen op een maximaal aantal mensen dat tegelijkertijd in de ruimte aanwezig mag zijn.
Na komend weekend, ontvang je per post een stembiljet. Wij vragen aan jou om die op de 19e aan ons te overhandigen, of aan de kaderleden af te geven. stembiljetten die na 19 november bij ons binnen komen, worden niet meer meegeteld voor het definitieve eindresultaat.

mede namens,
Monique Daamen – bestuurder FNV, Kaderlid Wim Verhagen FNV
&
Kaderleden Sander Rincker en Jan Willem van Boven CNV
Met vriendelijke groet,
Ellen Jonker
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
e.jonker@cnvvakmensen.nl
06-50521057
Wil jij op de hoogte blijven van nieuws uit jouw regio, handige tips uit jouw werkveld en andere leuke weetjes over werk en inkomen?
Volg dan onze social media kanalen!
Instagram: @cnvoverijssel   Facebook: CNV overijssel

 

Downloads