Nieuwsbrief cao-onderhandelingen Refresco

Op 1 november hebben de vakbonden met hun kaderleden opnieuw met werkgever om de tafel gezeten om verder te praten over het proces aangaande de cao. Bij dit overleg was een delegatie van de COR aanwezig als toehoorder.

Jouw werkgever heeft in het vorige overleg aangegeven te streven naar één Refresco bedrijfs-cao. Na wat onderzoek hebben bonden aangegeven mee te gaan in dit streven. Het gaat dan dus om één ondernemings-cao voor alle medewerkers die momenteel onder de cao Dranken of de cao Bodegraven vallen. 

In dit proces is zorgvuldigheid gewenst, dus wij hebben werkgever gevraagd ons te voorzien van verschillende berekeningen en vergelijkingen. Dat vraagt tijd en daarmee constateren wij dat 1 januari 2024 niet gehaald gaat worden als deadline voor een cao-akkoord. Dat is geen probleem want een cao kan altijd met terugwerkende kracht overeengekomen worden, mochten het tot een akkoord komen.

Vervolg

Het volgende overleg staat gepland op 13 december aanstaande. Vóór die tijd hebben de bonden hun leden geraadpleegd over de wensen. Wij streven ernaar om dit tijdens fysieke bijeenkomsten te doen. Dan kunnen wij ook direct eventuele vragen beantwoorden en jullie voorzien van achtergrondinformatie. Deze data zullen wij zo spoedig aan jullie kenbaar maken.

Reageren?

Op de cao-pagina kun jij jouw vragen stellen en ook reageren. Het hele cao-traject is daar te volgen ne terug te lezen.  >> Ga naar jouw cao-pagina Refresco

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!
CNV Vakmensen
Rémy Biesmans, bestuurder
M: 06 2833 4284
E: r.biesmans@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error