Nieuw resultaat cao Refresco Bodegraven

Op 9 februari heeft een meerderheid tegen het onderhandelingsresultaat van de cao Refresco Bodegraven gestemd. Op basis van deze uitslag zijn wij op woensdag 6 maart weer in gesprek gegaan met Refresco als werkgever. Wij hebben duidelijk gemaakt waarom leden tegen hebben gestemd en geprobeerd het onderhandelingsresultaat te verbeteren, om deze weer voor te kunnen leggen aan de leden.

Afspraken

Dit gesprek heeft geleid tot een verbeterd resultaat, waarbij het volgende is afgesproken:
  • Looptijd cao: 1 januari 2024 t/m 1 juli 2025 (18 maanden)
  • Loon: structurele loonsverhoging van 3% per 1 januari 2024 en 3% per 1 januari 2025
  • Reiskosten: de reiskostenvergoeding wordt per 1 juli 2024 verhoogd naar €0,23 per kilometer en wordt voortaan opgenomen in de cao Bodegraven
Deze afspraken gelden ook voor de Refresco-werknemers op andere vestigingen; daar hebben wij op gehamerd in het kader van collegialiteit en solidariteit. 

Pensioenopbouw en reiskostenvergoeding

Door de structurele loonsverhoging per 1 januari 2024 van 3% ten opzichte van de eerder afgesproken 2%, is de pensioenopbouw hoger en ook het effect op het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering. 
Met de verhoging van de reiskostenvergoeding en het feit dat het voortaan een cao-onderwerp is zijn we van mening dat we in de beperkte ruimte die er was toch tot een verbeterd onderhandelingsresultaat zijn gekomen. 

Ledenraadpleging en stemming 2 april

Dit resultaat leggen wij positief aan jullie voor en wij vragen jullie wederom hierover te stemmen.
De ledenraadpleging vindt plaats op 

dinsdag 2 april 2024
locatie: Bodegraven, ruimte 4/5
  • 1.    van 14:00 tot 15:00 uur en
  • 2.    van 15:00u tot 16:00 uur. 
De bijeenkomst is in principe fysiek. Echter; voor de mensen die om verschillende redenen niet aanwezig kunnen zijn, bieden wij de mogelijkheid om digitaal aan te haken. Daarvoor sturen we later nog een link.

Stemming uitsluitend voor vakbondsleden 

Alleen vakbondsleden die fysiek of digitaal aanwezig zijn kunnen stemmen. Er zal apart per bond gestemd worden. Alleen de mensen die digitaal aanwezig zijn, kunnen hun stem per e-mail uitbrengen. Hiervoor kun je tussen 14:00u en 20.00 uur een mail sturen naar jouw vakbondsbestuurder, voor CNV is dit r.biesmans@cnvvakmensen.nl 
Je kan alleen stemmen tussen de 2 genoemde tijdstippen. Stemmen vóór of na deze tijdstippen worden niet meegenomen in de telling. 
Wij zullen voorafgaand aan de bijeenkomst de namen en lidnummers van alle aanwezigen (ook digitaal) controleren zodat wij ook zeker weten dat alleen leden hebben gestemd. We verzoeken je daarom jouw lidnummer en persoonlijke gegevens bij de hand te hebben.
Stem je digitaal, vermeld dan jouw gegevens: naam, geboortedatum, lidnummer en wat je stemt: vóór of tegen. Wij zijn verplicht deze gegevens te controleren. 

Graag tot ziens op 2 april! Wil je het hele cao-traject nog eens bekijken of meepraten? Ga dan naar de cao-pagina: Cao Refresco Bodegraven CNV

Rémy Biesmans, bestuurder 
M +31 6 2833 4284
r.biesmans@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error