CNV-voorstellenbrief Cao Refresco Bodegraven

Op 17 januari 2022 waren er drie ledenvergaderingen van CNV Vakmensen. Iedereen had dus de gelegenheid om te komen. De CNV-leden die er waren hebben met elkaar de CNV-voorstellenbrief voor de cao vastgesteld. Die kun je lezen in de bijlage.

Lastige thema’s

Uit de afgelopen jaren zijn twee lastige thema’s overgebleven. We hebben daar met de aanwezig leden over gesproken over:
  • vierploegendienst: de meerderheid van de aanwezige CNV-leden wil, dat CNV Vakmensen probeert de vierploegendienst uit de cao te krijgen. Maar er waren zo weinig CNV-leden in de vergaderingen, dat we het toch niet in de CNV-voorstellenbrief opnemen. Want alleen met heel veel draagvlak zou dit een kans maken.
  • Hay: tot voor kort kregen de Hay-collega’s de loonsverhoging uit de cao. Nu niet meer. Er was slechts 1 CNV-lid uit de Hay-populatie in de ledenvergadering. Dat betekent, dat CNV Vakmensen niet meer collectief gaat proberen om de cao-loonsverhoging ook voor hen te laten gelden. Wel kan elk CNV-lid een CNV-jurist krijgen. Die kan beoordelen of je voor de rechter een kans maakt.

Wat komt wel in de CNV-voorstellenbrief?

  • Loonsverhoging van inflatie plus 1%.
  • Dertiende maand moet de Ebita volgen. Als dat niet lukt, dan moeten alleen nog haalbare KPI’s meetellen, niet meer het budget.
  • Een extra toeslag, als je 3 keer of vaker in een kalenderjaar van rooster wijzigt.
  • RVU: 3 jaar eerder met pensioen.
  • Meer mogelijkheden tot opleiding.
  • En natuurlijk de bekende punten als vergoeding vakbondscontributie en de WGA-premie.
We nemen niets op over de arbeidsvoorwaardenvergelijking met de andere Refresco-vestigingen. Het gaat om onze cao. De voorstellen tref je in de bijlage aan. 

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina: https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-refresco-bodegraven/  

Mede namens CNV-kaderleden Peter Neuteboom en Edwin van Wilgen,
Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads