Eerste ronde onderhandelingen Heineken

Woensdag 4 oktober heeft de eerste onderhandelingsronde plaatsgevonden voor de nieuwe cao van Heineken. Tijdens deze eerste sessie hebben wij een business update gekregen en alle partijen hebben hun voorstellenbrief kunnen toelichten.

Op basis van de online ledenvergaderingen en de enquête heeft CNV Vakmensen de voorstellenbrief samengesteld. Een belangrijk onderwerp voor jullie is loon. Dit is natuurlijk niet verassend gezien de inflatie van vorig jaar. Ook jullie werkgever heeft hun voorstellenbrief aan de vakbonden verstuurd. Deze brieven zijn te lezen in de bijlage.

In de sessie hebben de vakbonden een business update gekregen van Heineken. Hierbij is er gekeken naar de situatie van Heineken in Europa en wereldwijd. Ook is er gesproken over de volumes en de kosten voor het brouwen van bier.

Heineken en de vakbonden hebben daarna hun voorstellenbrief verder toegelicht en vragen gesteld. We zijn nog niet inhoudelijk op de voorstellenbrieven ingegaan. In de brieven van de vakbonden zien we gelukkig veel overeenkomsten, zo ook bij de loonvraag.

De volgende sessie zal plaatsvinden op 12 oktober.

 

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 28 86 65 78
E  s.koevoets@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error