Derde onderhandelingsronde nieuwe cao Heineken

Op 7 november heeft de derde centrale onderhandelingsronde plaatsgevonden voor de nieuwe Heineken cao. MMRP en loon waren de belangrijkste onderwerpen voor vandaag. Heineken heeft een kleine stap gemaakt in het loon, maar het gat met de vakbonden is nog te groot.

Middle Management Reward Policy (Hierna MMRP)
Heineken blijft bij het voorstel om loongroepen 20-25 uit de cao te halen. Zij willen deze loongroepen variabel belonen en onder een arbeidsvoorwaardenregeling laten vallen. Wij staan niet onwelwillend tegenover variabele beloning, maar vinden dat dit geregeld moet worden in de huidige cao of een eigen cao. Een cao staat voor zekerheid. De vakbonden liggen nog niet op één lijn met de werkgever.

In november starten de informatiesessies van de werkgever over de MMRP. Stel hier al je (kritische) vragen.

Loon
Heineken heeft een kleine stap gemaakt in het loonvoorstel. Eerder stelde zij een loonsverhoging voor van 5% structureel en €750 bruto eenmalig. Tijdens de onderhandeling kwamen zij met een loonvoorstel van 5% structureel en €1000 bruto op jaarbasis structureel. Deze stap is voor de bonden onvoldoende en staat nog niet in verhouding tot de hoge inflatie/ vorige loonsverhoging.

7 december
Op 7 december praten de bonden en Heineken verder. Deze dag zal erop of eronder worden. Wij hopen dat Heineken met een beter loonvoorstel komt zodat dit de basis kan vormen voor de andere onderwerpen die nog besproken moeten worden. 

Meepraten over de cao?
Via onze website kan jij meepraten over jouw bedrijf, je vragen stellen en jouw mening of tips geven. Ga daarvoor naar de cao-pagina.

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 28 86 65 78
E  s.koevoets@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error