Betere reiskosten heel Heineken en betere cao Group

Partijen en Heineken zijn tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor de cao Group. Op tafel ligt een loonsverhoging van 3% voor de medewerkers van Group vanaf 1 juli 2022. Naast het onderhandelingsresultaat is er afgesproken dat de reiskostenvergoeding voor alle werknemers van Heineken wordt verhoogd van € 0,16 per km naar € 0,19 per km.

Cao Heineken Group
Op 2 mei 2022 zijn partijen en Heineken tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor Group. Bij een positieve stemming krijgen alle werknemers die onder Heineken Group cao werken vanaf 1 juli 2022 een loonsverhoging van 3%. Dit geldt ook voor de werknemers die de maximale RSP hebben bereikt. CNV Vakmensen is geen partij in deze onderhandelingen en zal dit dan ook niet als stemming voorleggen.

Reiskosten voor iedereen in Heineken/Vrumoma
Naast het onderhandelingsresultaat is er op 2 mei 2022 ook een verbeterde reiskostenvergoeding afgesproken voor alle medewerkers van Heineken. De reiskostenvergoeding woon-werkverkeer wordt verhoogd van €0,16 per km naar €0.19 per km. 

De verbeterde reiskostenvergoeding gaat in vanaf 1 januari 2022 en wordt met terugwerkende kracht uitbetaald. Dit wordt uiterlijk met de salarisuitbetaling van juni 2022 uitgekeerd. Heineken is momenteel bezig met het zoeken naar een passende wijze voor uitkering. 

Op het moment dat de onbelaste reiskostenvergoeding in de toekomst door de overheid wordt gewijzigd volgt Heineken het dan bepaalde bedrag. Stel dat het onbelaste bedrag van €0,19 per km naar €0.20 per km gaat, dan krijgen jullie dit ook automatisch.

In de cao HNS-Vrumona staat de reiskostenvergoeding opgenomen. Bij de volgende cao – die ingaat per 1 januari 2024 – wordt het artikel over de reiskostenvergoeding aangepast. In de andere cao’s komt de reiskostenvergoeding niet in de cao.

Roel van Riezen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Sanne Koevoets
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl