Eindbod cao Coca-Cola Europacific Partners 2023

Dinsdag 15 februari hebben de bonden en jullie werkgever Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) opnieuw onderhandeld over de nieuwe cao. Net als voorgaande ronde was dit een constructief gesprek in goede sfeer. De punten die nog open stonden na vorige ronde zijn uitgebreid besproken. Uiteindelijk heeft CCEP aan jullie een eindbod gedaan dat volgens de FNV kaderleden een realistisch eindbod is. Woensdag 22 februari spreken we jullie graag bij de ledenvergaderingen.

In het kort komt het eindbod op het volgende neer:

  • Looptijd 1 jaar van 1 januari 2023 tot 31 december 2023.
  • Loonsverhoging: een initiële salarisverhoging van 3%, aangevuld met een initiële verhoging van € 125 bruto per maand, ingaande op 1 april 2023. Met de aanpassing van de salarissen zullen ook de salarisschalen worden aangepast met dit percentage en nominale bedrag.
  • Cursusdagen: voor medewerkers werkzaam in ploegendienst, die op expliciet verzoek van het management van CCEP deelnemen aan een opleidingsactiviteit buiten de roosteruren (en die plaatsvindt op locatie van CCEP en als zodanig wordt geklokt) stelt CCEP voor deze opleidingstijd te classificeren (en vergoeden) als overwerk;
  • Reiskostenvergoeding wordt verhoogd conform de fiscale ruimte 2023.
  • Voorzetting van de RVU-regeling
  • Generatieregeling en werkroosters: CCEP handhaaft de bestaande generatieregeling en werkroosters. Wel stelt CCEP voor om de komende maanden in samenwerking met de ons door middel van een studie te kijken of een andere invulling van de generatieregeling en werkroosters mogelijk en wenselijk is.
  • Voortzetting van alle overige regelingen, zoals fiscaal voordeel vakbondscontributie, CCEP betaalt WGA-hiaatverzekering, loopbaangesprekken uitzendkrachten en WAP-gesprekken (pensioenvoorlichting).

Het volledige eindbod is toegevoegd in de bijlage, neem de tijd en lees deze rustig door. 

Uitleg bij de loonsverhoging
CCEP biedt een procentuele verhoging in combinatie met een vast bedrag. Dit betekent dat de lagere lonen in verhouding procentueel harder stijgen dan de hogere lonen. De keuze hiervoor wordt mede ingegeven door onze feedback vanuit de ledenraadplegingen en omdat lagere inkomens harder worden getroffen door hoge inflatie.

De procentuele verhoging van 3% in combinatie met de structurele verhoging van €125,- in de loonschalen structureel komt neer op een gemiddelde loonstijging van:

Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  2 een verhoging van       7,7%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  3 een verhoging van       7,2%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  4  een verhoging van      7%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  5  een verhoging van      6,7%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  6  een verhoging van      6,4%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  7  een verhoging van      6,2%
Dit is gemiddeld voor functies in loonschaal  8  een verhoging van      5,7%


Waarbij het uiteindelijke percentage varieert afhankelijk van wat je daadwerkelijk verdiend.


Leden informatie bijeenkomsten en stemmen:
Wij hebben besloten om het eindbod aan jullie toe te komen lichten tijdens gezamenlijke leden informatie bijeenkomsten. We geven dan uitleg, beantwoorden jouw vragen en willen jullie meningen horen.

Leden informatie bijeenkomsten

Woensdag 22 februari
Sessie 1 van 1400 uur tot 15.00 uur
Sessie 2 van 15.00 uur tot 16.00 uur
Sessie 3 van 22:00 uur – 23:00 uur

Kantine locatie Dongen
We hebben besloten om de stemming schriftelijk te doen. Hiervoor ontvang je via CNV Vakmensen nadere informatie nadat de informatie bijeenkomsten zijn gehouden.

Cao-pagina
Op de cao-pagina kan je het hele cao-traject volgen. Bij alle stappen kan je reageren of je vragen stellen via deze link.

Met vriendelijke groet,

Sanne Koevoets
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Downloads