Leden stemmen in met onderhandelingsresultaat cao Coca-Cola Europacific Partners 2023

Tot woensdag 5 april 08.00 jl. konden jullie je stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat voor jullie cao. Wij hebben de stemming inmiddels afgerond en geconstateerd dat jullie met een grote meerderheid hebben ingestemd bij beide vakbonden. Daarmee hebben jullie een nieuwe cao bij CCEP.

Wij zullen deze uitkomst mededelen aan jullie werkgever en hem vragen de nieuwe cao tekst te maken en de gemaakte afspraken uit te gaan voeren. Wij zijn blij met de uitkomst van deze stemming en jullie betrokkenheid bij dit cao traject.

De belangrijkste punten zijn:

  • Looptijd 1 jaar van 1 januari 2023 tot 31 december 2023.
  • Loonsverhoging: een initiële salarisverhoging van 3%, aangevuld met een initiële verhoging van € 175,-- bruto per maand, ingaande op 1 april 2023. Met de aanpassing van de salarissen zullen ook de salarisschalen worden aangepast met dit percentage en nominale bedrag.
  • Aanpassing bonus regeling naar pro-rata en vaste percentage 0,25% lager.
  • Cursusdagen: voor medewerkers werkzaam in ploegendienst, die op verzoek van de werkgever een opleiding volgen op hun roostervrije dag (intern of extern) ontvangen hiervoor voortaan de overwerk vergoeding.
  • Generatieregeling en werkroosters: de bestaande generatieregeling en werkroosters worden gehandhaafd. Daarnaast is er afgesproken om de komende maanden in samenwerking met CCEP te kijken of een andere invulling van de generatieregeling (in de vorm van een zogenaamde 80-90-100 regeling) gegeven de bestaande werkroosters mogelijk en wenselijk is.

In de bijlage staat het onderhandelingsresultaat nogmaals toegevoegd. Indien hier nog vragen over zijn kan je die altijd stellen via de cao-pagina of mail. 

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. << Ga naar jouw cao-pagina >>
Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je niet op de link klikken. Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Coca Cola in het zoekveld. 

Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Ga naar onze websitepagina www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Met vriendelijke groet,

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error